Vanzarile de tablete sunt in cadere libera

Now Reading
Vanzarile de tablete sunt in cadere libera


Tabletele sunt din ce in ce mai nepopulare in randul utilizatorilor, volumul de vanzari la nivel mondial continuand trendul de scadere din ultimii ani.

Conform informatiilor oferite de compania de cercetare IDC anul trecut vanzarile au scazut cu 15,6% procente, iar in ultimul trimestru al anului caderea s-a accentuat ajungand la 20%.

Datele IDC arata ca tabletele nu prea mai prezinta interes ridicat, in ultimul trimestru livrarile scazand de la 66 milioane unitati, la sub 53 de milioane. In intreg anul piata mondiala a scazut de la 207 milioane unitati in 2015, la 174,8 milioane.

Motivele pentru care aceasta piata este intr-o continua scadere sunt legate de faptul ca utilizatorii au preferat sa isi indrepte atentia catre phablet-uri, telefoane cu dimensiuni ale ecranului apropiate de 6 inchi. Mai mult decat atat, cei care si-au achizitionat o tableta nu se grabesc sa isi inlocuiasca dispozitivele cu altele noi.


Conform rapoartelor Amazon si Huawei au inregistrat anul trecut cresteri in numarul de vanzari in timp ce Apple si Samsung s-au mentinut in continuare in topul liderilor de pe piata de tablete.


Aboneaza-te la noutati:

 
   

Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA