Piata IT din Romania a devenit din ce in ce mai importanta in ultimii ani iar un job precum web developer sunt extrem de cautate. Daca te-a atras vreodata acest domeniu iata cateva informatii despre cat te costa un curs de calificare , cum se desfasoara cursurile si cat te costa.
Nevoia de specialiști IT a devenit tot mai pregnantă în ultimii ani, ceea ce ne-a determinat să ne implicăm activ pentru a crea oportunități de dezvoltare a abilităților în acest domeniu. România prezintă un potențial extraordinar de creștere a comunității de web developeri, toți marii jucători globali din industria tech fiind prezenți în țara noastră. Credem că România poate deveni unul dintre cele mai mari hub-uri IT din Europa, dinamismul și continua evoluție fiind atuuri importante,
Irina Dumitru, Bucharest Campus Manager, Wild Code School România.
Ce face un web developer ?
Un dezvoltator web creează, scrie, testează și documentează site-uri web, aplicații sau software. Dezvoltatorii lucrează în echipă, deseori cu clienți, manageri de proiect și alți dezvoltatori. Daca iti doresti sa deprinzi astfel de abilitati, programa unui astfel de curs include elemente esentiale precum invatarea proiectarii unei aplicatii web. Cursantii vor incepe cu elemente de baza precum design grafic. Sa înveți sa programezi înseamnă, în primul rând, să înveți cum să proiectezi o aplicație funcțională și eficientă, capabilă să satisfacă nevoile clientului, să configurezi un backlog al produsului sau să faci versionare, printre altele.
Cursurile de web development se desfășoară în limba engleză și pot fi urmate în regim full time (5 luni) sau part time (10 luni). În urma absolvirii, cursanții vor deprinde aptitudinile necesare pentru a crea, a scrie și a testa website-uri, aplicații sau programe. Cursul cuprinde o parte practică foarte complexă, în care studenții vor fi integrați în cadrul unor proiecte concrete, dezvoltându-și capacitatea de a lucra în echipă și de a găsi soluții inovative. De asemenea, la finalul cursului, absolvenții vor avea un portofoliu consistent, care va include trei sau patru proiecte în realizarea cărora s-au implicat.
Cursurile noastre sunt create pentru a le oferi studenților toate instrumentele necesare pentru a excela în web development, de aceea programul este dezvoltat în jurul conceptului de învățare continuă și adaptat ultimelor descoperiri din domeniu. Încă din primele ore, viitorii developeri învață care sunt provocările și cum să le depășească în mod activ, reușind să deprindă autonomia necesară pentru a avea cariere de succes în IT.
Irina Dumitru, Bucharest Campus Manager, Wild Code School România.
Pentru a invata limbaje de programare și un framework de aplicații: PHP / Symfony, JavaScript / React / Vue.js / Angular sau Java / Android, o saptamana tipica de cursuri include lectii, exerciții, tutoriale și provocări pe platforme educaționale, dojo dar si participarea la proiecte pentru clienti reali.
Daca iti doresti sa urmezi un astfel de curs trebuie sa stii ca nu trebuie sa ai neaparat studii de specialitate si ca ai posibilitatea de a programa interviuri cu profesori. In acest fel poti sa iti faci o imagine completă asupra a ceea ce va presupune pregătirea profesională .
Daca ai auzit de ECDL (Permisul European de Conducere a Calculatorului), acel document de calificare care atesta ca detii competente digitale de folosire a PC-ului, este util de stiut ca pe langa modulele standard exista si cursuri precum Web Editing. Acest modul solicită candidatului să înţeleagă conceptele cheie legate de publicarea unui site web, să creeze, să încarce şi să întreţină un site Web static. Spre deosebire de un job de genul web developer, acesta poate fi incadrat la categoria incepatori, fiind dedicat celor care isi doresc sa deprinda elemente de baza ce le-ar permite sa creeze, sa editeze si sa dezvolte pagini web statice ce utilizeaza limbaje HTML, de exemplu.
Cei care decid sa urmeze un astfel de curs vor putea sa
- Înțeleagă principalele concepte și termeni web.
- Cunoască principiile de bază HTML; să utilizeze tag-uri HTML uzuale pentru a modifica aspectul unei pagini web.
- Utilizeze o aplicație de creare pagini Web pentru proiectarea și formatarea paginilor web, formatarea textului și lucrul cu hyperlink-uri și tabele.
- Recunoască și să utilizeze formate comune de imagini web; să creeze formulare în cadrul unei pagini web.
- Înțeleagă și să utilizeze CSS.
- Pregătească paginile web pentru publicarea pe un server.
Conform datelor statistice ale ECDL Romania 75% din cursantii care dau examenul pentru a absolvi acest curs obtin numarul de puncte necesar pentru a primi diploma de calificare.
Daca te-ai intrebat cat poate costa un astfel de curs, preturile difera in functie de numarul de ore dar si de resursele alocate de formatori. Un curs de web editing este mai ieftin pentru ca se adreseaza unui numar de 6 module. Pe de alta parte, obtinerea unei calificari de web developer, te poate costa destul de mult, preturile putand sa ajunga si la 13000 de lei.