Cat de multe date stie Google despre tine

Now Reading
Cat de multe date stie Google despre tine


Nu mai există nici un secret pentru mulți legat de faptul că giganții internetului precum Google sau Facebook colectează o cantitate uriașă de date despre utilizatorii lor.

O investigație recentă a jurnaliștilor britanici la The Guardian își îndreaptă atenția spre serviciul de control vocal al companiei Google.  Conform acestora utilizatorii sistemelor control-voce precum “OK Google” sunt înregistrați. Mai precis compania Google stochează înregistrările vocale pe care le primeşte.

În cazul în care utilizaţi serviciul control-voce pe un produs Google, ar fi bine să ştiţi faptul că înregistrările dumneavoastră de voce sunt stocate sub două forme:

  • prima – generală – o cantitate mare de informaţii, recoltată de la utilizatori, care permite îmbunătăţirea recunoaşterii;
  • şi a doua – particulară – învăţând specificul vocii tale. Dacă utilizaţi aceste servicii, şi aţi optat deja pentru stocarea datelor, aveţi,  încă, posibilitatea de a folosi o caracteristică a serviciului – de-al opri.

Deconectând activitatea Voice Google nu înseamnă că opreşti stocarea înregistrărilor tale, ci doar că se păstrează cu o identitate anonimă, acestea fiind mai greu de relaţionat cu contul dvs. Iar dacă vă doriţi ca Google să nu mai înregistreze vocea şi informaţiile, există numai o singură soluţie – nu mai vorbiţi cu el.


google_mail-620x400

Un semnal de alarmă îngrijorător a fost tras și de jurnalistul Vlad Petreanu care într-o postare pe blogul personal povestește despre modul cum Google a reușit să afle din corespondența prin email a acestuia date personale. Acesta scrie ca “Google a scanat conversaţia de pe email cu un agent de la o agenţie de turism, în limba română, a înţeles când acest agent a trimis un mail în care vorbea despre un voucher de cazare dar şi despre alte bilete/tichete, a ştiut să identifice voucherul de cazare dintre toate ataşamentele din subsol, l-a scanat şi pe acesta şi a identificat datele de rezervare, ignorând celelalte informaţii de acolo, după care a localizat hotelul unde urma să se efectueze cazarea şi i-a asociat rezervarea.”

Jurnalistul își exprimă și el îngrijorarea cu privire la cât de complexă şi stratificată a devenit monitorizarea şi cât de mult a ajuns să înţeleagă despre noi.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA