Ce este functia Site Isolation din Chrome si cum te ajuta sa fii in siguranta pe internet

Now Reading
Ce este functia Site Isolation din Chrome si cum te ajuta sa fii in siguranta pe internet


Web-ul este un loc înfricoșător. Există înșelătorii, legături rău-intenționate și alte vulnerabilități ascunse oriunde. Majoritatea utilizatorilor nu văd acest lucru datorită protecției încorporate în browserul sau clientul de e-mail, iar Chrome 63 a adus o altă caracteristică cheie în menținerea siguranței utilizatorilor: izolarea site-ului (t.o. site isolation).

Ce este site isolation ?

Browserul Chrome este cunoscut pentru utilizarea multor resurse de sistem, dar cu un motiv bun: fiecare filă din browser este dedicată unui singur proces. Acest lucru utilizează mai multe resurse, dar dacă un site web blocheaza -o singură filă, celelalte file continuă să funcționeze fără probleme și fără a incetini întregul browser web.

Când o filă – de exemplu, un client de e-mail – are o acțiune care deschide o filă nouă – făcând clic pe un link din interiorul unui e-mail – ambele tab-uri partajează un singur proces. Un alt exemplu este dacă aveți o filă pentru pagina de pornire la un site anume și o altă filă pentru un forum gazduit de acelasi site, deoarece au același domeniu, ambele file se vor folosi de un singur proces.

PUBLICITATE

Acest lucru urmeaza sa se schimbe odata cu versiunea Chrome 63. Fiecare filă va obține propriul proces, indiferent de ce anume afiseaza. Acest lucru va avea un impact mai mare pentru memoria de sistem: browser-ul Chrome va utiliza 10% -20% mai mult RAM. Cu toate astea daca aveti un sistem cu o configuratie mai performanta, cum ar fi 4 GB de memorie RAM, izolarea site-ului nu va avea un impact deosebit asupra performanței.

Cum se activeaza site isolation ?

Din păcate, izolarea site-ului nu este (încă) activată în mod prestabilit, dar poate fi ușor activată în Chrome în Windows, MacOS, Linux, Android și Chrome OS. Iată cum să îl activați pe computer.

Introduceți chrome: // flags în bara de adrese Chrome. Apăsați Ctrl + F pe tastatură pentru a deschide fereastra de căutare. Căutați “Izolarea site-ului”. Ar trebui să vedeți opțiunea enumerată ca “Strict Isolation Site”. Faceți clic pe Activare. Browserul va reporni, și asta este!

Administratorii IT pot permite activarea site-ului pentru organizarea acestora prin activarea politicii din cadrul Consolei administrative Google.

Ar trebui sa utilizati sie isolation ?
Da. Singurul (potențial) dezavantaj este un o scadere a performanței dispozitului, dar protecția care vine cu izolarea site-ului este bine meritata. Este un alt nivel al securității care te va ține în siguranță în lumea online.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA