Ce mesaj afiseaza Google dupa decizia UE privind transferul de date cu caracter personal

Now Reading
Ce mesaj afiseaza Google dupa decizia UE privind transferul de date cu caracter personal


Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a invalidat Decizia 2000/520/CE a Comisiei Europene, adoptată în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European şi a Consiliului.

Această Decizie făcea posibil transferul de date cu caracter personal din state ale Uniunii Europene către entităţi din SUA cu mai multă uşurinţă, prin simpla adeziune a acestor entităţi la principiile “sferei de siguranţă” privind protecţia vieţii private, principii publicate de Departamentului Comerţului al Statelor Unite ale Americii, entităţile fiind ulterior certificate în acest sens.

Ca urmare a noii decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene, Google a luat primele măsuri. Utilizatorii Google care s-au logat şi au încercat să caute pe motorul de căutare au primit o nouă notificare din partea companiei, prin care trebuie să îşi dea din nou acordul cu privire la folosirea datelor cu caracter personal.

Google notifică utilizatorii că nu a modificat termenii ci doar le solicită acestora să citească din nou termenii și să fie din nou de acord cu ei pentru a putea folosi în continuare serviciile Google.


In Politica de Confidentialitate a Google, disponibila pe aceasta pagina, compania spune ca cei care isi creeaza un cont sunt de acord să ofere informații personale, cum ar fi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon sau detalii privind cardul de credit.

Google spune că folosește informațiile pe care le culege din toate serviciile pentru a oferi, a administra, a proteja și a îmbunătăți serviciile, pentru a dezvolta altele noi și pentru a proteja compania Google și utilizatorii. De asemenea, folosește aceste informații pentru a vă oferi conținut personalizat, cum ar fi rezultate ale căutării și anunțuri mai relevante.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA