De ce are Vodafone cele mai performante conexiuni la internet in roaming ?

Now Reading
De ce are Vodafone cele mai performante conexiuni la internet in roaming ?


Vodafone Romania este cea mai buna retea mobila pentru roaming in Europa, potrivit testelor efectuate in strainatate de utilizatorii de comunicatii mobile din Romania in trimestrul patru din 2017 si trimestrul intai din 2018 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®, lider mondial pentru testarea si analiza internetului.

Rezultatele testelor realizate in strainatate de utilizatorii de comunicatii mobile din Romania pe conexiuni 2G, 3G si 4G, in perioada octombrie 2017-martie 2018, in 51 de tari din Europa, arata ca viteza medie de descarcare pentru clientii Vodafone Romania in roaming este cu cel putin 15,6% mai mare decat a oricarui alt operator de comunicatii mobile de pe piata romaneasca.

„Sa oferim cea mai buna experienta mobila clientilor nostri, nu doar atunci cand se afla in tara, ci si atunci cand calatoresc in strainatate, ramane prioritatea noastra principala. Continuam sa investim in reteaua noastra si sa adoptam cele mai noi tehnologii pentru a ne asigura ca oferim clientilor cele mai bune servicii mobile, astfel incat sa pastreze legatura cu cei dragi si sa se bucure de viata lor conectata”, a declarat Catalin Buliga, Technology Director, Vodafone Romania.

Totusi cum poate Vodafone sa fie cea mai performanta retea si cum poate fi acest lucru un aspect important pentru o companie de telecomunicatii ? Explicatia vine tot de la Vodafone care explica ca in Europa, operatorul ofera clientilor sai cea mai mare acoperire de roaming 4G in peste 40 de tari datorita unui parteneriat cu peste 60 de operatori de comunicatii mobile.


Cu alte cuvinte vitezele de internet masurate de clientii operatorului sunt de fapt vitezele oferite de operatorii din tarile in care s-au aflat cei care au facut testele. Vodafone este prezenta cu operatiuni in Marea Britanie, Irlanda, Olanda (parteneriat cu Ziggo), Germania, Cehia, Islanda, Portugalia, Spania, Italia, Romania, Ungaria, Ucraina, Grecia si Turcia. Pentru aceste tari Vodafone se poate lauda cu performantele retelelor proprii. In restul tarilor din Europa compania are parteneriate cu operatori precum Proximus (Belgia), SFR (Franta), A1 (Austria si Slovenia), Plus (Polonia), Tele2 in tari din spatiul Marii Baltice, MTS (Rusia)

Totusi cati romani plecati in afara au fost curiosi sa vada ce viteza de internet au facand un test cu aplicatia Speedtest ? Comunicatul de presa nu precizeaza numarul de teste efectuate si nici care ar fi viteza medie de descarcare. Datele par a fi importante pentru ca, daca in trecut, costurile de navigare pe internet in roaming erau foarte mari, restrictiile au fost ridicate odata cu regula Roam like home, ce le permite utilizatorilor sa se bucure de aceleasi beneficii pe care le au in tara atunci cand calatoresc in alte tari din spatiul european. Acest lucru se traduce printr-o explozie a traficului de date consumat in roaming, caci utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa scoata bani grei din buzunare.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA