Dispozitivele video inteligente pot fi controlate de la distanta de hackeri

Now Reading
Dispozitivele video inteligente pot fi controlate de la distanta de hackeri


Specialistii Bitdefender avertizeaza ca infractorii cibernetici pot controla de la distanta dispozitivele video inteligente si pot filma in timp real activitatea din locuintele utilizatorilor.

Descoperirea a fost facuta dupa ce experti in securitate au analizat un popular model de camera web care are mai multe carente ce pot fi exploatate de hackeri. Pe durata analizei, specialistii Bitdefender au identificat numeroase probleme legate de securitate precum: hotspot deschis, care nu solicita parola; date de identificare (nume utilizator si parola) ale retelei transmise nesecurizat de la aplicatia mobila catre camera web; date care circula intre aplicatie, dispozitiv si server fara sa fie criptate.

Astfel, atacatorii ar putea specula aceste vulnerabilitati si folosi aplicatia care controleaza camera cu aceleasi drepturi ca proprietarul de drept al acesteia. Raufacatorii pot activa microfonul, boxele sau chiar camera, obtine acces in incaperea copiilor si transmite in direct sunet si imagine pe internet.

Speciliastii doresc sa le reaminteaasca utilizatorilor riscurile de securitate la care se expun, dat fiind faptul ca exploatarea anumitor vulnerabilitati are consecinte serioase.

PUBLICITATE

Printre recomandarile de specialitate ce trebuie urmate pentru a preintâmpina un astfel de eveniment nedorit, se afla: studierea termenilor de confidentialitate inainte de a cumpara un dispozitiv smart pentru locuinta, gasirea de raspunsuri la intrebari de genul ‘Cum se conecteaza la Internet?’, ‘Ce date acceseaza?’, ‘Unde stocheaza datele si in ce circumstante?’ etc. si, nu in ultimul rand, citirea cu atentie a declaratiei producatorului dispozitivului legata de tipul de informatii colectate si de impactul acestora asupra dreptului la viata privata.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA