Escrocheriile pe site-urile de matriomoniale sunt in continuare populare

Now Reading
Escrocheriile pe site-urile de matriomoniale sunt in continuare populare


Site-urile si aplicatiile dedicate intalnirilor amoroase sunt din ce in ce mai populare si usor de accesat. Reprezentanții autorității pentru protecția consumatorului atrag atenția că deși există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase.

Escrocheriile prin întâlniri amoroase încearcă să vă facă să lăsaţi garda jos apelând la partea dumneavoastră romantică sau compătimitoare.

Unele escrocherii romantice funcţionează prin crearea unui website de matrimoniale unde plătiţi pentru fiecare e-mail sau mesaj pe care îl trimiteţi sau primiţi. Escrocul va încerca să vă păcălească trimiţându-vă în continuare e-mailuri ce par vagi şi sunt pline cu vorbe de dragoste şi dorinţă. De asemenea, escrocul vă poate trimite e-mailuri pline cu detalii despre ţara sau oraşul natal al acestuia, fără a face vreo referire la dumneavoastră. Acestea sunt încercări de a vă convinge să îi scrieţi în continuare plătind bani pentru utilizarea website-ului matrimonial al escrocului.

Chiar şi în cazul unui site de matrimonialelegitim este posibil să fiţi abordat de către un escroc – de ex. cineva care pretinde că un membru al familiei sale este foarte bolnav şi se află într-o situaţie disperată (adesea escrocii pretind că sunt din Rusia sau Europa de Est). După ce v-au trimis câteva mesaje şi poate chiar şi o fotografie strălucită, vă vor cere (în mod direct sau mai subtil) să le trimiteţi bani pentru a-i ajuta să facă faţă situaţiei cu care se confruntă. Unii escroci chiar aranjează o întâlnire, în speranţa că le veţi oferi cadouri sau bani – şi, pe urmă, aceştia dispar.

PUBLICITATE

În alte cazuri, escrocii vor încerca să se împrietenească cu dumneavoastră, poate chiar vă vor trimite flori sau alte mici cadouri. După ce aţi devenit prieteni, escrocul vă va povesti despre o sumă mare de bani pe care acesta trebuie să o transfere în afara ţării şi pe care doreşte să o împartă cu dumneavoastră. Pe urmă, vă va solicita date bancare sau bani pentru un mic comision sau taxă de administrare, ce pretinde că trebuie achitată în vederea eliberării banilor.

Cei de la Infocons spun că adesea, escrocii pun bazele unor site-uri false foarte similare cu adresele site-urilor autentice de matrimoniale. De asemenea, este recomandat ca utilizatorii să evite să divulge informaţii personale într-un e-mail sau prin servicii de mesagerie instant. De asemenea nu ar trebui să trimiteţi niciodată bani şi nici să divulgaţi date privind cardul de credit sau contul online unor persoane necunoscute sau în care nu aveţi încredere.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA