Facebook ofera suport pentru autentificare in doi pasi fara a folosi un SMS

Now Reading
Facebook ofera suport pentru autentificare in doi pasi fara a folosi un SMS


Dacă aveți un profil de pe Facebook – nu contează foarte mult dacă îl folosiți foarte mult sau nu – este important să îl securizați cu autentificare in doi pasi, astfel încât contul dvs. să nu fie spart. Rețeaua socială a oferit o opțiune bazată pe SMS pentru o perioadă de timp, dar o nouă funcție vă permite să vă protejați contul fără sa introduceti numărul de telefon.

Tot ce aveți nevoie este o aplicație de autentificare ca Google Authenticator, Authy sau TypingDNA. Doar conectați-vă la contul dvs. Facebook, mergeți la Setări> Securitate și conectare, apoi la Autentificare în două factori – sau pur și simplu vizitați acest link când sunteți conectat.

Urmați apoi acești pași:

– Alegeți opțiunea Aplicație de autentificare și vi se va afișa un cod QR.
– Activați aplicația de autentificare, alegeți să adăugați un nou login acolo și să scanați codul indreptand telefonul catre el sau utilizând metoda unei extensii de browser pentru acest lucru.
– Introduceți codul din șase cifre generat automat de pe dispozitivul dvs. în solicitarea de pe Facebook, iar apoi sunteți gata sa continuati.


Pe lângă păstrarea numărului dvs. de telefon în afara bazei de date Facebook, această metodă împiedică de asemenea să primiți mesaje de fiecare dată când cineva încearcă să vă acceseze contul.

Data viitoare când vă conectați la Facebook de pe un dispozitiv nou sau după ce cookie-urile au expirat, va trebui să deschideți aplicația de autentificare pentru a introduce codul care apare. Acest lucru funcționează offline, deci nu aveți nevoie de o conexiune la internet pentru a genera codul. Pentru siguranță suplimentară, puteți genera o grămadă de coduri de rezervă statice pe care le puteți imprima sau scrie în cazul pierderii dispozitivului, în aceeași pagină de setări.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA