Facebook susţine un eveniment pe 7 martie în cadrul căruia va anunţa un nou News Feed. Nu a dat mai multe detalii, dar sunt câteva lucruri foarte probabile să apară.
Facebook şi-a anunţat evenimentul la începutul lunii şi a spus doar că noutăţile vor veni pentru News Feed, în ciuda ultimelor indicii că şi un Timeline nou este în pregătire. TechCrunch, citat de The Verge, raportează că noul flux de ştiri va fi împărţit pe anumite categorii pentru a face navigarea mai uşoară. Astfel, va exista partea cu cele mai importante ştiri, cele mai noi ştiri sau doar fluxul cu fotografii ori muzica pe care o ascultă prietenii.
Fluxurile pentru muzică şi fotografii ar fi cele care să schimbe modul în care utilizatorii consumă conţinut, iar timpul petrecut pe reţeaua socială să crească. Cei de la TechCrunch indică faptul că Instagram sau Foursquare, sau alte aplicaţii similare, ar beneficia de propriul loc în fluxurile de ştiri pentru ca orice conţinut generat prin ele să nu se piardă prin cel nativ al Facebook. Instagram este cea mai îndreptăţită reţea socială să capete loc special în Facebook pentru că este în proprietatea companiei.
Pe lângă ceea ce vei putea să vezi, Facebook ia în calcul să ofere diverse opţiuni pentru a filtra conţinutul mai mult. Până acum, reţeaua socială s-a bazat pe un algoritm propriu prin care să-ţi prezinte anumite ştiri, bazându-se în special pe interacţiunea pe care ai avut-o în trecut cu un anumit utilizator sau cu o anumită pagină. Pe lângă Graph Search, introdus la începutul anului, Facebook a spus că un pilon important este News Feed. Fluxul ete important mai ales pentru că aici este afişată şi publicitatea, domeniul pe care compania vrea să-l exploateze la maximum.
Interfaţa aplicaţiei pentru Android şi iOS ar urma să fie schimbată imediat după cea pentru web. În afară de mici retuşuri, cum ar fi introducerea meniului în partea stângă şi a chat-ului în dreapta, aceasta e neschimbată de aproximativ 3 ani. Cei de la TechCrunch speculează că designul pentru telefoane va fi apropiat de cel folosit de Twitter şi de Google+, textul vine pe imagini şi generează mai multă interacţiune din partea utilizatorilor.
Sursa: Adevarul.ro