Firefox Quantum promite sa ofere cel mai rapid browser cu un pret

Now Reading
Firefox Quantum promite sa ofere cel mai rapid browser cu un pret


Mozilla anunta ca urmatoarea versiune a browserului Firefox, denumita Quantum, va oferi utilizatorilor cel mai rapid browser de pe piata. Performantele obtinute de dezvoltator vin insa cu un cost, cea mai recenta versiune aduce cea mai mare schimbare de pana acum, intrucat foarte multe extensii nu vor mai functiona.

Firefox Quantum reunește o serie de programe de lungă durată pentru a mari viteza de rulare a browser-ului – inclusiv utilizarea limbajului său alternativ C ++ și funcționalitatea multi-proces. Acest lucru va costa insa cea mai bună caracteristică a Firefox de pana acum, extensiile ce puteau fi adaugate.

Informatia nu este departe de a fi o surpriză, iar trecerea de la XUL la WebExtensions a fost semnalată pentru prima dată la mijlocul anului 2015.

Multe extensii populare au fost deja portate în noul cadru, dar datorită restricțiilor suplimentare impuse de WebExtensions, unele add-on-uri existente vor fi pur și simplu incapabile să facă ceea ce au făcut odată.

PUBLICITATE

Pentru cei care încă folosesc Firefox 56 sau versiuni anterioare, care ar dori să știe ce vor pierde atunci când vor face upgrade la 57, puteți vedea ce va dispărea prin intermediul utilitarului  Add-on Compatibility Reporter.

După instalarea extensiei add-on, accesați pagina “about: addons” din browserul dvs. și orice extensii care vor avea o etichetă galben strălucitoare urmeaza sa nu mai functioneze.

În mod ironic, Add-on Compatibility Reporter se numără printre extensiile care vor înceta să funcționeze atunci când Firefox este actualizat la Quantum.

Modul de abordare a add-on-urilor care nu vor funcționa este ceva ce fiecare utilizator va trebui să investigheze pe cont propriu, dar Mozilla a spus că majoritatea utilizatorilor nu ar trebui să fie afectați de trecerea la Quantum.

Pentru utilizatorii care trebuie să continue să utilizeze o extensie bazată pe XUL, este posibil ca utilizarea unor solutii alternative de la Firefox si Pale Moon să ofere funcționalitate pentru extensii. Exista de asemenea si posibilitatea de a trece la versiunea de asistență extinsă a Firefox care va dura încă 11 luni pe Firefox 52 sau suport nelimitat pe Firefox 56 atâta timp cât este necesar.

Daca nu sunteti interesati de extensiile de pe Firefox, va puteti bucura de un browser mult mai rapid.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA