Google Maps aduce noi functii avansate pentru trafic

Now Reading
Google Maps aduce noi functii avansate pentru trafic


Aplicatia Google Maps devine din ce in ce mai performanta in ceea ce priveste numarul de functii, iar utilizatorii care se decid sa o foloseasca pe post de navigator GPS vor observa noutatile aduse.

Compania americana a introdus in versiunea pentru dispozitivele Android functionalitati avansate in ceea ce priveste conditiile de trafic pentru rutele de navigare alese de utilizatori. Daca pana in prezent, pentru a vedea cum este traficul, utilizatorii trebuiau fie sa activeze layer-ul de trafic din Google Maps sau sa intre in modul navigare, de acum, același lucru se poate realiza printr-o simpla apasare pe ecranul principal al telefonului. Google Maps ofera un widget nou ce poate fi plasat pe ecranul principal al telefonului si prin intermediul acestui widget pot fi accesate direct condițiile de trafic asa cum sunt ele prezentate de Google Maps.

Noua functie reprezinta practic o scurtatura catre functia de trafic din Google Maps, pentru a facilita accesarea mai rapida a acesteia. Utilizatorii pot adauga widgetul pe ecranul principal al telefonului lor dotat cu sistem de operare Android accesand sectiunea de widgeturi din meniul de setari al ecranului principal.

Odata accesata, functia va va redirectiona direct in modul de navigare auto iar aplicatia va afisa pe baza clasicei palete de culori (de la verde la rosu) nivelul de trafic existent pe straile si bulevardele din jurul locatiei determinate de telefon. Nu sunt sugerate rute de deplasare, ci sunt afisate doar valorile aproximative de trafic.

PUBLICITATE

Noua functie face parte dintr-un efort mai larg al celor de la Google, de a transforma Maps intr-o platforma capabila sa satisfaca toate nevoile ce au la bază locatia. Traficul si navigarea sunt doar două exemple intrucat aplicatia Google Maps poate face mult mai multe decat estimarea traficului iar compania urmeaza sa se concentreze in viitor si pe turism sau rezervarile la hoteluri ori restaurante.

Pentru moment nu exista informatii suplimentare legate de disponibilitatea functiei si pe alte dispozitive in afara de cele dotate cu Android.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
30%
Il vreau
10%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
60%
About The Author
IT MANIA