Google Maps disponibil si offline

Now Reading
Google Maps disponibil si offline


Utilizatorii de Google Maps, serviciul de hărţi al companiei, pot căuta locaţii şi adrese şi pot folosi navigaţia şi atunci când nu dispun de conexiune la internet, potrivit ZF.ro.

Cele două funcţionalităţi pot fi utilizate de acum şi în modul offline de pe dispozitivele care rulează sistemul de operare Google Android, urmând ca în perioada următoare să devină disponibile şi pentru sistemul Apple iOS.

Google a făcut disponibile aceste funcţionalităţi şi în modul offline deoarece serviciile mobile de date sunt scumpe, iar vitezele de internet sunt mici în general în afara SUA, potrivit Amandei Bishop, product manager în cadrul diviziei Google pentru serviciul Google Maps.

Aproximativ 60% din populaţia întregii lumi nu are încă acces la internet, şi chiar şi în ţările în care gradul de penetrare a internetului în rândul populaţiei este crescut există zone în care se pierde semnalul de la operatori.

PUBLICITATE

Google-Maps-Offline-Use

În România, gradul de penetrare a internetului mobil de mare viteză la 100 de locuitori era de 60,2% la finalul anului trecut. În total, pe plan local sunt 12 milioane de conexiuni mobile.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA