Google testeaza drone pentru livrarea de produse

Now Reading
Google testeaza drone pentru livrarea de produse


Google a anuntat ca lucreaza la un nou proiect prin care drone, ce nu au nevoie de control uman, pot livra diverse tipuri de produse. Proiectul Wing a fost pronit in urma cu doi ani de zile si este inca in faza de test si vor mai trece ani buni pana sa fie complet functional, insa compania a prezentat un scurt clip cu o livrare in Australia.

Popularitatea dronelor este in continua crestere in ultimii ani, retailerul Amazon.com a anuntat si el in urma cu ceva timp ca are planuri serioase de a face livrari cu dronele, insa marele obstacol tine de regulile care nu permit inca dronelor civile sa zboare liber.


Google a prezentat un filmulet cu o drona ce are o anvergura a aripilor de 1,5 metri, aeronava despre care compania spune ca e mult mai apropiata de masinile care se conduc singure, decat de micile aeronave telecomandate cu care oamenii se joaca prin parcuri.

Google admite ca vor mai trece ani buni pana cand proiectul sa poata fi pus in practica, dar compania spune ca vorbim de un mod de livrare mai economic si viabil in locuri izolate. Dronele pot parcurge o ruta prestabilita, iar in anii urmatori trebuie lucrat la mai multe aspecte tehnice: spre exemplu capabilitatea de a evita micile aeronave obstacolele, detectarea altor aeronave si cum sa poata fi redusa zona de aterizare, astfel incat drona sa se poata opri chiar pe pragul usii.

google-x-project-wing-prototypes
Cel mai greu va fi insa ca autoritatile americane sa se lase convinse sa permita astfel de servicii cu drone civile, teama fiind ca aceste aeronave ar putea fi folosite pentru atentate teroriste.


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cRTNvWcx9Oo[/youtube]


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA