, noul telefon varf de gama al companiei coreene este disponibil si in Romania. LG G3 vine sa concureze pe piata de varf al terminalelor Android si propune o serie de specificatii mai deosebite: o camera foto stabilizata optic si asistata de un focus pe baza de laser, precum si un ecran de 5,5 inci cu o rezolutie foarte mare (QuadHD). Chiar si asa, telefonul nu este cu mult mai mare decat competitorii sai care dispun de ecrane mai mici. Cu o forma curbata a spatelui, design cu aparenta metalica si o interfata de operare redesenata, LG G3 va ajunge oficial pe piata din tara noastra la un pret ce, initial, pare mai avantajos decat al competitorilor.
LG lauda modelul pentru ecranul sau cu o rezolutie ametitoare: 1440 x 2560 pixels, Quad HD (de patru ori rezolutia HD) si o densitate a pixelilor de 538 per inci. Ca o comparatie, rezolutia ecranului este de aproape doua ori mai amre decat cea intalnita pe telefoane precum HTC One (M8) sau Samsung Galaxy S5.
Diagonala ecranului este de 5,5 inci, insa acest lucru nu ar trebui neaparat sa-i sperie pe cei cu maini mai mici sau care nu isi doresc un „phablet”. LG a reusit, in ciuda dimeniunilor mari ale ecranului, sa faca amprenta telefonului sa nu fie mai mare (sau cu mult mai mare) decat a competitorilor. Practic, LG a mutat butoanele de start si de volum pe spate si a redus la maxim spatiile de la marginea telefonului pana la ecran.
Pe langa ecran, LG lauda si camera foto a telefonului: 13 megapixeli stabilizata optic (cu OIS) si care are un focus super rapid datorita folosirii unei tehnologii laser pentru a grabi treaba.
Compania coreeana mai lauda si noua interfata dipusa peste Androidul standard, mult redesenata si schimbata fata de variantele pe care le-am regasit pe modelele anterioare. Mergand pe un stil mult mai minimalist si reducand din elementele mult prea colorate sau impopotanate, noua interfata pare la prima vedere mai matura, mai bine gandita si mai placuta la folosire.
De mentionat ca plusuri la partea de interfata software: deblocarea ecranului prin atingerea sa repetata (dublu-tap) sau printr-un cod de lovituri pe ecranul stins (knock-code), tastatura poate fi personalizata si poate fi marita sau micsorata, un sistem de tip „asistent” care ofera sfaturi utile de-a lungul utilizarii telefonului si posibilitatea de a sterge si bloca telefonul definitiv si iremediabil, de la distanta, in cazul unui furt (kill switch).
Cat priveste designul exterior, desi este facut din plastic, arata bine, este solid construit si ofera o senzatie placuta in palma.
Telefonul dispune de o baterie de 3.000 de mAh, optimizata pentru a face fata ecranului foarte mare si dens. Cine nu considera ca dimeansiunea sau promisiunile LG de autonomie sunt de ajuns, trebuie sa stie ca bateria poate fi scoasa (carcasa se deschide), dar si ca telefonul dispune de tehnologia de incarcare wireless pe standardul Qi.
este disponibil in magazinele de specialitate la un pret de aproximativ 2700 de lei.
Sursa: Hotnews