OS X a devenit oficial macOS

Now Reading
OS X a devenit oficial macOS


Anuntata ca posibila schimbare saptamanile trecute, Apple a anuntat in mod oficial ca sistemul de oprare OS X a fost redenumit in macOS si a primit si eticheta Sierra.

Odata cu aceasta schimbare Apple aduce si noi functionalitati interesante. Utilizatorii sistemului de operare vor putea de acum sa isi deblocheze calculatoarele prin intermediul telefonului sau a ceasului Apple Watch fara sa mai fie nevoiti sa isi introduca parola.

Mai mult decat atat utilizatorii vor putea de acum sa copieze un continut in clipboard pe telefon si sa il transfere automat pe calculator.

De asemenea, daca sistemul de operare detecteaza ca spatiul de stocare este redus acesta va incarca automat fisierele mai vechi in iCloud. Mai mult decat atat, daca aveti fisiere nedorite, sistemul de operare se poate ocupa si de ele. Mailurile nedorite, fisiere junk sau cele din cosul de gunoi vor fi sterse automat.

PUBLICITATE

De asemenea Apple anunta introducea sistemului de plati Apple Pay prin intermediul borwserului web. Atunci cand faceti cumparaturi online veti putea opta pentru plata produselor prin intermediul butonului Apple Pay, acesta cerand autentificarea in sistem prin intermediul telefonului folosind Touch ID.

O alta noutate este legata de faptul ca videoclipurile de pe web pe care le urmariti vor putea fi trecute in sistem picture-in-picture, avand de acum posibilitatea de a lucra in paralel cu redarea clipului intr-o fereastra minimizata.

siri-mac

Asa cum era de asteptat, Apple introduce si asistentul virtual Siri in sistemul de operare. Aceesta va fi disponibil in bara de aplicatii si va oferi acces catre functii similare ca pe telefon.

Siri va avea acces la informatii din sistem si va poate oferi de exemplu posibilitatea de a deschide o aplicatie daca ii dictati acest lucru printr-o comanda vocala.

In mod interesant va puteti seta sa aveti afisate cele mai recente cautari efectuate cu Siri pe bara de notificari. Asistentul virtual este capabil sa caute si pe web, la fel cum o face si pe iOS si de asemenea va permite sa trimiteti mesaje catre prieteni direct prin intermediul comenzilor vocale.

Pentru moment, noul macOS este disponibil doar pentru dezvoltatori, urmand sa fie lansat si in Public Beta in aceasta vara.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA