Parteneriat intre Oculus si Xiaomi pentru lansarea Oculus Go si Mi VR Standalone

Now Reading
Parteneriat intre Oculus si Xiaomi pentru lansarea Oculus Go si Mi VR Standalone


Vicepresedintele diviziei VR a Facebook, Hugo Barra, a făcut un anunț surprinzător în timpul conferinței de presă organizată de Qualcomm la CES.

Barra, care a condus anterior divizia internaționala a celor de la Xiaomi, a anuntat un nou parteneriat între Xiaomi, Qualcomm și Facebook.

“Xiaomi este partenerul nostru hardware pentru lansarea Oculus Go la nivel global”, a spus Barra. “Oculus și Xiaomi anunță în comun un nou produs VR autonom, conceput special pentru piața chineză”.

Există două știri diferite în această declarație. În primul rând, în timp ce Facebook a anunțat deja Oculus Go, dispozitivele nu au fost inca expediate. Asta pentru ca s-ar parea că Xiaomi va produce Oculus Go pentru cea mai mare parte a lumii.

PUBLICITATE

În al doilea rând, Xiaomi lansează în mod specific un set cu cască VR autonom pentru piața chineză. Acest nou set de căști se numește Mi VR Standalone. Mai mult decat atat acesta arată și funcționează la fel ca Oculus Go.

Oculus Go funcționează fără un PC și nu aveți nevoie de un smartphone. Acesta este un set cu cască VR ce are un prewt de 199 dolari si are tot ce aveți nevoie pentru a rula jocuri și aplicații VR. Oculus Go și Mi VR Standalone vor folosi două interfețe și SDK-uri diferite. Setul cu cască Xiaomi va fi echipat cu Mi VR SDK, în timp ce Oculus Go va rula platforma SDK Oculus.

Oculus Go și Xiaomi VR Standalone folosesc atât un sistem Qualcomm Snapdragon 821 pe un cip și un ecran LCD WQHD. Cele doua dispozitive rulează toate titlurile VR Gear. Deci, dacă nu aveți un telefon Samsung care funcționează cu carcasa Gear VR, Oculus Go este un headset accesibil pentru a începe.

Vicepresedintele Xiaomi pentru ecosistemul MI și șeful laboratorului Mi Tang, Thomas Tang, a prezentat cele două seturi de căști și a glumit în legătură cu faptul că acestea sunt, în principiu, același dispozitiv cu două logo-uri diferite. Facebook este în mare parte interzis în China, iar Xiaomi este un brand bine-cunoscut. Acesta ar fi motivul pentru care Facebook și Xiaomi vor folosi marca Xiaomi în China.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA