ProJet 4500, o imprimantă 3D color în adevăratul sens al cuvântului

Now Reading
ProJet 4500, o imprimantă 3D color în adevăratul sens al cuvântului


Produsă de 3D Systems, partenerul Motorola pentru Project Ara, ProJet 4500 este o imprimantă 3D color în adevăratul sens al cuvântului, capabilă să construiască replici detaliate pentru obiecte reale sau proiectate folosind software de modelare 3D. În loc  de cerneală, imprimanta foloseşte un plastic semi-rigid extrem de durabil, ce poate  fi aplicat într-o largă varietate de culori.

Spre deosebire de alte imprimante 3D observate până acum, capabile să creeze machete ce au nevoie de retuşuri considerabile pentru aducerea la forma dorită, imprimanta celor de la  3D Systems oferă aproape produsul finit, reducând la minimum timpul necesar finisării manuale. Suplimentar, imprimanta are abilitatea de a recicla materia primă rămasă nefolosită, păstrând astfel costul de exploatare la un nivel redus.

Printre domeniile unde noua imprimantă 3D îşi poate găsi utilitatea avem medicina, la realizarea de proteze personalizate pentru persoane cu handicap,  respectiv crearea rapidă de componente şi piese de schimb pentru diverse echipamente.

3d-systems-projet-4500-666x428

Atunci când simplele machete din plastic nu sunt de ajuns pentru scopul propus putem apela la modelul ProJet 5500X. Aceasta este o imprimantă 3D capabilă să recreeze machete 3D folosind materiale compozite, spre exemplu plastic şi cauciuc. Deşi nu este color, imprimanta are drept avantaje capacitatea cu până la 60% mai mare şi abilitatea de a construi cele mai complexe şi durabile machete din industrie.


În funcţie de materia primă furnizată, imprimanta ProJet 5500X poate realiza machete transparente sau opace, în mai multe variante de culoare şi nuanţe de gri, respectiv alb şi negru.  Obiectele reproduse pot măsura până la 50 cm lungime şi conţine materiale diferite, spre exemplu plastic şi cauciuc.


Aboneaza-te la noutati:

 
   

Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA