Veterani ai Facebook si Google vor milita impotriva dependentei de tehnologie

Now Reading
Veterani ai Facebook si Google vor milita impotriva dependentei de tehnologie


În decembrie, fostul director executiv al companiei Facebook a declarat că compania “distruge structura socială a modului în care funcționează societatea”. Câteva săptămâni mai târziu, Facebook în sine se întreba dacă ar putea “avea un impact negativ asupra societății”. Acum o nouă alianță formată din foștii angajati din Silicon Valley va lupta impotriva gigantilor tehnologici pe care i-au creeat.

The Center for Humane Technology este un grup format din foști angajați și prieteni de la Google, Facebook și Mozilla. Organizația nonprofit s-a lansat cu speranța că va putea crește gradul de conștientizare cu privire la costurile tehnologiei pentru societate, membrii săi considerand ca acesti giganti creeaza dependență.

Grupul va face lobby pentru un proiect de lege pentru cercetarea efectelor tehnologiei asupra sănătății copiilor. Proiectul a fost elaborat de senatorul american Ed Markey, care a fost, de asemenea, un autor al Legii privind protecția vieții private și protecția copiilor, cunoscută mai mult ca COPPA. În data de 7 februarie, membrii grupului vor participa la o conferință dedicată sănătății digitale pentru copii, găzduită de Common Sense nonprofit.

“Toate companiile de tehnologie câștigă de pe urma atenției din ce in ce mai mare pe care o primesc de la oameni”, spune co-fondatorul Centrului pentru Tehnologii Umane, Tristan Harris. “Acestea profită, analizand atent creierul uman scotand in evidenta atentia, folosind tehnici de persuasiune pentru a mentine utilizatorii dependenti.”

PUBLICITATE

Harris, care a lucrat la Google timp de trei ani ca eticist de design, a fost un critic vocal al fostului său angajator. El este și fondatorul Time Well Spent, o organizație non-profit pe care o numește o “mișcare” pentru a regândi modul în care oamenii își folosesc timpul online. Noua sa organizație se îndepărtează de scopul a ajuta oamenii să-și asume controlul asupra timpului și se concentrează în schimb pe conștientizarea a ceea ce crede că sunt tehnicile de design manipulative, așa cum a afirmat într-un interviu recent, o “mașină de control al minții la scară civilizată.“


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA