Utilizatorii Xbox Cloud Gaming vor putea acum să joace Fortnite gratuit pe dispozitive alimentate cu Android deținut de Google și iOS de la Apple, datorită unui parteneriat între Microsoft Corp și Epic Games.
Jocul battle-royale Fornite nu a mai putut fi jucat de utilizatorii de telefoane de când Apple In și Google l-au eliminat din magazinele lor de aplicații în 2020 din cauza unei lupte cu privire la regulile de plată în aplicație.
Parteneriatul cu Microsoft le-ar permite utilizatorilor, inclusiv jucătorilor de pe computer, să transmită în flux „Fortnite” pe browserele de internet de pe dispozitivele lor, la fel ca Netflix, indiferent de specificațiile hardware.
Este posibil ca această mișcare să ajute Microsoft să atragă mai mulți jucători ocazionali, deoarece gigantul software își dublează eforturile de a-și consolida prezența pe piața jocurilor video și de a înfrunta rivalul Sony Corp. La începutul acestui an, compania a dezvăluit o preluare de 68,7 miliarde de dolari a producătorului „Call of Duty” Activision Blizzard (ATVI.O).
Fortnite este primul titlu free-to-play care se alătură serviciului Xbox Cloud Gaming.
„Este un pas important în adăugarea unui titlu Free-to-Play la catalogul de jocuri în cloud, pe măsură ce ne continuăm călătoria în cloud”, a spus Microsoft într-o postare pe blog.
De la lansare în 2020, peste 10 milioane de oameni din întreaga lume au transmis jocuri în flux prin Xbox Cloud Gaming. Serviciul este disponibil pe 26 de piețe, inclusiv în Statele Unite.
Microsoft, precum și Epic Games și multe alte firme, au criticat practicile Apple în magazin, care impun dezvoltatorilor să plătească comisioane de până la 30% pentru achizițiile făcute în magazin.
Creatorul „Fortnite” a fost, de asemenea, implicat într-o bătălie juridică cu Apple, dar anul trecut a pierdut în mare măsură un proces privind dacă regulile de plată ale Apple pentru aplicații erau anticoncurențiale.
Această decizie a constatat că Apple avea motive adecvate pentru a forța unii producători de aplicații să-i folosească sistemul de plată și să preia comisioane de 15% până la 30% din vânzările lor.