Autoritatile isi doresc ca romanii sa fie mai constienti cu privire la atacurile cibernetice

Now Reading
Autoritatile isi doresc ca romanii sa fie mai constienti cu privire la atacurile cibernetice


Saptamana aceasta a avut loc in Bucuresti cea de-a 7-a editie a Conferinței internaționale anuale la nivel înalt – „Noi provocări globale în domeniul securității cibernetice”, organizată de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Prezent la eveniment, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Șova a declarat că asigurarea securității cibernetice este fundamentală în creșterea încrederii în serviciile digitale și că țara noastră trebuie să își consolideze rolul ca lider regional în securitate cibernetică, prin sprijinirea statelor din regiune pentru construirea capacităților cibernetice.

„Cetățenii și companiile trebuie să conștientizeze pericolele de la fiecare pas din punct de vedere cibernetic. Pentru România este o provocare importantă să contribuie la dezvoltarea unei piețe a securității cibernetice, iar, odată cu implementarea Directivei NIS (Network Internet Security), acest lucru se va întâmpla. Trebuie să contribuim activ la crearea unei piețe corecte care să consolideze securitatea cibernetică. CERT-RO va juca un rol mai activ la nivel național pentru ca România să devină lider regional în acest domeniu”, a spus Lucian Șova. Ministrul a adăugat că își propune o dezvoltare a capabilităților CERT-RO de a preveni, reacționa și analiza incidentele de securitate cibernetică, de a sprijini sectorul privat în dezvoltarea activităților economice, dar și de a încuraja inovarea în domeniu.

Conferința internațională anuală la nivel înalt despre noile provocări globale în domeniul securității cibernetice a fost organizată în contextul incidentelor de securitate cibernetică cu impact semnificativ asupra companiilor, autorităților și cetățenilor și demonstrează cât de importantă este securitatea sistemelor informatice pentru buna funcționare a economiilor naționale, dar și a pieței unice digitale.

PUBLICITATE

Importanta securitatii cibenetice a fost un subiect de discutie in cadrul intalnirii avute de ministrul Lucian Sova cu   Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru economia și societatea digitale.

Cei doi au vorbit despre susținerea proiectelor comune pe care România și Comisia Europeană le au în domeniul securității cibernetice. Ministrul Lucian Șova a precizat că una dintre prioritățile României, în perspectiva preluării presedinției Uniunii Europene, va fi securitatea cibernetică.

Mariya Gabriel a subliniat că sunt necesare proiecte concrete cu impact foarte mare asupra cetățenilor și încurajează țările membre UE să colaboreze pentru că numai așa vor face față provocărilor din mediul virtual.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA