Ce facea aplicatia de vreme de la AccuWeather cu datele utilizatorilor

Now Reading
Ce facea aplicatia de vreme de la AccuWeather cu datele utilizatorilor


Daca folositi un telefon cu conexiune la internet si obisnuiti sa verficati frecvent datele despre vreme, este foarte probabil sa fi folosit sau auzit de cei de la AccuWeather.

Serviciul de prognoza meteo folosit la scara larga pe dispozitivele mobile a profitat de popularitate si a decis sa obtina si niste venituri de pe urma utilizatorilor sai, chiar daca nu aveau acordul lor. Potrivit unor informatii obtinute de presa de specialitate, un cercetator de securitate a descoperit ca aceasta aplicatie colecteaza date despre locul unde se afla utilizatorii de iPhone, chiar daca acestia bifeaza la setari ca nu sunt de acord cu acest lucru.

Cel care a facut descoperirea se numeste Will Strafach care a sesizat aplicatia colecteaza date despre localizarea utilizatorilor prin intermediul conexiunii de WiFi a iPhone-ului, chiar daca utilizatorul a bifat in lista de permisiuni ca nu vrea ca acest lucru sa se intample.

Datele colectate de aplicatie sunt trimise mai departe catre compania Reveal Mobile care le foloseste  pentru a construi campanii de marketing ce pot fi vazute pe telefon de utilizatori.

Cele doua companii au explicat ca totul se datoreaza unei erori de configurare in kitul de dezvoltare software al Reveal Mobile. Compania spune ca va repara greseala printr-un update si ca datele nu vor mai fi trimise si de la utilizatorii care nu isi dau acceptul.

Dupa publicarea acestor informatii au aparut si utilizatori care spun ca vor dezinstala aplicatia. De altfel subiectul permisiunilor acordate diverselor aplicatii nu este nou si, chiar daca pe multi nu ii intereseaza ce date sunt colectate, este cu atat mai grav cu cat a iesit la iveala faptul ca aplicatia nu a tinut cont de ce permisiuni aleg cei care o instaleaza.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
100%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA