Cele mai bune produse antivirus din anul 2016 sunt Norton si Avira

Now Reading
Cele mai bune produse antivirus din anul 2016 sunt Norton si Avira


Nu de putine ori ni s-a intamplat sa avem probleme cu calculatorul (laptopul) cauzate de virusi, si sa spunem apoi unui prieten sau la service cand ajungem  ca al nostru calculator sau laptop s-a virusat !

Atunci ne punem intrebarea, care este cel mai bun produs antivirus de pe piata, care sa ne protejeze calculatorul, datele din calculator, etc ? Desigur de-a lungul timpului s-au efectuat zeci, poate chiar mii de teste pe majoritatea produselor antivirus existente pe piata. Unele teste au scos ca si castigator un produs, altele un altul insa esentialul este ce stie si poate cu adevarat sa faca un produs antivirus, astfel incat sa ne tina la adapost datele din calculator, sa putem efectua tranzactii in siguranta, cautari pe google sau sa ne deschidem in siguranta mailurile primite pe adresa noastra de e-mail.

Pana la urma, fie vorba intre noi tot end userii adica noi, piata suntem cei ce dau un verdict asupra calitatilor unui produs antivirus, dar pana atunci haideti sa vedem rezultatele surprinzatoare ale testelor pentru produsele antivirus ale celor de la PC World.

 

Cele mai bune produse antivirus din anul 2016 sunt Norton si Avira

PUBLICITATE

Cele două mari case independente de testare antivirus au finalizat evaluările celor mai bune produse antivirus pentru 2016, iar rezultatele sunt: ​​Norton de Symantec a ieșit pe primul loc într-un singur test, iar Avira pe locul doi.

AV-Comparatives a lansat marți produsul său cel mai bun antimalware din 2016, după ce AV-Test și-a anunțat săptămâna trecută opțiunea. A existat totuși o controversă obișnuită, deoarece Symantec a refuzat din nou să trimită produsul său Norton la AV-Comparatives pentru testare.

Altfel, câștigătorii au fost clar: AV-Test a uns cu Norton Security 2016 ca cea mai bună protecție a tuturor produselor antimalware de consum testate în 2016. AV-Comparatives a numit Avira Antivirus Pro 2016 drept cel mai bun produs antimalware din 2016, Kaspersky .

De ce este important acest lucru: niciun utilizator mediu nu vrea să se aventureze în locurile întunecate de pe Web, să nu mai încercăm să capturăm malware-ul care se află acolo pentru testarea produselor. Casele de testare specializate fac acest lucru cu ideea că testarea apărării unui PC este mai bine făcută în laborator decât pe mașină. Cu siguranță nu trebuie să luați sfatul AV-Test și AV-Comparatives ca evanghelie. Factori precum stabilirea prețurilor și gradul de utilizare a fiecărui program nu sunt luate în considerare.Dar concluziile vă oferă o serie de opțiuni din care să alegeți.

AV-Comparatives descompune cele mai bune soluții

Vestea bună este că dintre cei 19 furnizori antivirus care au trimis produse la AV-Comparatives pentru testare, toate au fost evaluate ca produse de securitate aprobate, capabile să ofere protecție PC acceptabilă. Aceasta include software-ul Windows Defender gratuit, integrat de Microsoft, pe care AV-Comparatives și alți furnizori îl folosesc ca bază pentru compararea celorlalte produse.

Rezultatele generale ale testelor AV-Comparatives. O stea indică rezultate standard (acceptabile), celelalte două reprezentând scoruri avansate și avansate +.

Deși a selectat produsul Avira ca produs al anului, Bitdefender și Kaspersky Lab au marcat atât de mult încât AV-Comparatives a creat o nouă categorie, “Outstanding Products 2016”, pentru a le onora pe celelalte două. Pur și simplu, agenția consideră că toate cele trei produse oferă cea mai bună protecție pentru PC-ul dvs. Firma a acordat, de asemenea, un premiu de top produse pentru produsele care au terminat în partea de sus a diferitelor categorii: Emsisoft, ESET, Tencent și ThreatTrack VIPRE.

Având în vedere premiile sale, AV-Comparatives a analizat cinci aspecte diferite ale protecției: detectarea malware-ului real, precum și faptul că nu semnalează software-ul legitim ca malware; eliminarea malware-ului; și cât de mult a avut o protecție și o eliminare a impactului pe PC. Cel de-al cincilea test a analizat pur și simplu cât de bine a făcut fiecare produs în lumea reală (folosind URL-uri malware cunoscute), mai degrabă decât un laborator.

AV-Comparatives a rupt, de asemenea, câștigătorii pe categorii, permițându-vă să analizați ce produs antivirus să cumpărați pe baza a ceea ce este important pentru dvs. Propunem testele de protecție reală ale lumii , al căror premiu de top a fost acordat Bitdefender și rata de blocare a malware-ului de 99,9%. Rețineți, totuși, că alți furnizori fac tot atât de bine în blocarea malware-Trend Micro, de exemplu, a blocat, de asemenea, 99,9% din toate probele malware testate. AV-Comparatives nu le-a evaluat în mod favorabil, totuși, datorită numărului relativ ridicat de software-uri fals pozitive detectate drept malware. În acest caz, Trend Micro a raportat 67 de poziții false, în timp ce BitDefender a raportat zero. Fiecare dintre cele 67 de cazuri ar fi necesitat intervenția dvs. manuală pentru a “listează alb” software-ul nevinovat.

Symantec le-a lovit din nou pe AV-Comparatives

Faptul că Symantec a fost din nou exclus din testarea AV-Comparatives nu este neobișnuit. Din 2012, Symantec a refuzat să-și prezinte codul la AV-Comparatives. Deși Symantec nu a oferit o declarație PCWorld prin presa, compania a spus utilizatorilor că, în 2012, AV-Comparatives nu a oferit un test care să evalueze capabilitățile de protecție ale lumii reale ale Norton.

“Filosofia noastra este de a participa la teste care au o mare relevanta si inteles pentru consumatori si se aliniaza cu exactitate nevoilor lor reale de protectie si curatare a masinilor din cauza amenintarilor online”, a spus compania.

La rândul său, AV-Test a subliniat cele mai bune produse din diferite categorii.AV-Test a acordat Norton coroana cu premiul pentru cea mai buna protectie pentru consumatori, dar a acordat Kaspersky premiul pentru cea mai buna performanta si premiile Best Usability. Avira, cu toate acestea, a fost numit cel mai bun software de reparare dacă PC-ul dvs. este deja infectat.

Testul AV a publicat, de asemenea, o privire mai detaliată asupra rezultatelorsale pe site-ul său web. În Windows 10, de exemplu, firma a constatat că Avira, Bitdefender, Kaspersky, Quick Heal și Trend Micro oferă cea mai bună protecție. Compania a testat chiar antimalware pe sistemele de operare mai vechi, inclusiv pe Windows 7 .

Rating-urile AV-Test.org pentru diferite produse antimalware de pe Windows 10. Rețineți că puteți realiza o analiză mai detaliată în fiecare produs pe site-ul AV-Test.

Cu zeci de produse antivirus la alegere, poate fi o luptă pentru a afla care va proteja calculatorul dumneavoastră. Este, de asemenea, o țintă în mișcare: Malware-ul evoluează, la fel și metodele de combatere a acestuia. Dar dacă doriți să aflați ce este cel mai bun software antimalware aflat chiar acum , acesta este unul dintre puținele întrebări la care se poate răspunde destul de definitiv la această întrebare.

 

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Vulpoiu Gabriel Cristian