Cum creezi un stick bootabil cu Windows 8

Now Reading
Cum creezi un stick bootabil cu Windows 8


Necesitatea creeari de stick-uri bootabile USB cu sistem de operare Windows a aparut ca urmare a lansarii pe piata de catre producatori de laptopuri fara unitate optica (fara CD/DVD ROM). Daca aveti ghinionul de a cumpara un astfel de produs fara sistem de operare instalat aveti la dispozitie doua optiuni: fie instalati un sistem de operare de pe CD cu ajutorul unui CD-ROM extern, fie va creati un stick USB bootabil.

Exista desigur multe metode de a creea un stick USB bootabil, insa noi credem ca am descoperit una din cele mai simple variante de a crea unul.

ZOTAC WinUSB Maker este una din cele mai simple si rapide metode de creare a unui stick bootabil cu Windows pe care am incercat-o pana acum. Functioneaza pe sistemul drag-and-drop, adica pur si simplu trageti cu mouse-ul peste utilitar iar acesta va creeaza automat stick-ul bootabil.

Asadar daca vreti sa creati un stick USB bootabil cu Windows 8 aveti nevoie de:

PUBLICITATE

1. Un stick USB de minim 4 GB formatat. (Pentru a formata un stick USB il introduceti in slot, asteptati ca Windows sa detecteze noua unitate de stocare, apoi faceti click dreapta pe stick si selectati optiunea formatate rapida.)

2. Un CD/DVD cu Windows 8 sau o imagine ISO a sistemului de operare.

3. Utilitarul ZOTAC WinUSB Maker pe care il puteti descarca de aici.

Pe langa simplitate, ZOTAC WinUSB Maker functioneaza si extrem de rapid. Dupa ce ati tras peste fisierele sursa, apasati pe butonul start si asteptati ca acesta sa isi faca treaba. Daca aveti un stick USB bun timpul de asteptare va fi extrem de scurt.

ZOTAC WinUSB Maker suporta CD/DVD-uri sau imagini ISO ale Windows Vista, 7, 8 si 8.1.

Dupa instalarea si pornirea programului in prima fereastra sunteti rugati sa setati destinatia stick-ului bootabil cu Windows 8.

In cazul nostru, tragem efectiv de partitia F peste imaginea cu stick-ul din fereastra de start care pulseaza.

zotac1

Pasul urmator este sa transferam in utilitar fisierele Windows pentru a fi copiate pe USB. Fie trageti de unitatea optica pe care aveti scris Windows 8.1, 8, 7, Vista, fie trageti de fisierul ISO pe care il aveti in calculator.


Desi pare incredibil, ultimul pas ce trebuie facut este sa apasati pe butonul “Make USB Bootable” si sa asteptati finalizarea transferului de fisiere, implicit a stick-ului USB.

iso

Durata procesului de scriere va aste afisat in fereastra Transfer Status, si asa cum va spuneam dureaza in functie de performantele de scriere ale stick-ului pe care scrieti Windows. La finalul procesului, dupa ce programul va va indica ca a terminat operatiunea, scoteti stick-ul USB si il puteti folosi pentru instalarea unui nou sistem de operare pe orice laptop sau PC.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA