Europa planuieste sa blocheze platile anonime pentru a opri terorismul

Now Reading
Europa planuieste sa blocheze platile anonime pentru a opri terorismul


Tarile Uniunii Europene planuiesc sa puna capat existentei monedelor virtuale sau platilor anonime facute prin intermediul unor carduri pre-platite. Actiunea are loc in incercarea de a pune capat finantarilor ilegale a teroristilor.

Ministrii de Interne si cel de Justitie al Uniunii Europene au declarat ca oficialii Uniunii se vor intalni vineri la Bruxelles intr-o sedinta menita sa ajute la rezolvarea crizei in care se afla tarile din Europa.

Oficialii declara ca vor incerca sa puna presiune asupra factorilor de decizie pentru a se intari controalele asupra platilor facute prin intermediul unor instrumente non-bancare precum platile electronice/anonime facute cu monedele virtuale sau carduri pre-platite.

Decizia ar putea afecta Bitcoin, una din cele mai populare monede virtuale ale momentului. Principalul scop al acestuia este transferul de bani la nivel mondial in mod anonim cu ajutorul internetului si fara implicarea unui al treilea operator.


Platile electronice anonime mai pot fi facute si prin intermediul unor carduri de debit achizitionate in avans si care pot fi oferite drept cadou.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA