Facebook renunta la asistentul virtual M de pe Messenger

Now Reading
Facebook renunta la asistentul virtual M de pe Messenger


Dacă ați utilizat Facebook Messenger în ultimele luni, este posibil să fi observat câteva sugestii care apar în timpul conversațiilor. Poate că ați folosit expresia “la ce oră” într-un mesaj și ați primit o notificare care vă oferă opțiunea de a “începe planul”. Dacă faceți clic pe aceasta, veți primi un orar pentru un eveniment privat între dvs. și participanții la mesaj.

In fapt asitentul digital M de la Facebook isi facea treaba, acesta fiind anunțat pentru prima dată în 2015 cu numele de cod “Moneypenny”. La momentul lansarii Facebook a susținut că inteligenta artificiala și interacțiunea umană vor contribui la evolutia lui M. În cele din urmă, acesta ar fi fost capabil să concureze cu asistentul Google, cu Siri de la Apple și Alexa de la Amazon.

Pana la urma asistenul M de la Facebook nu a mai ajuns sa concureze cu rivalii pentru ca Facebook a anuntat ca acesta va fi inchis definitiv incepand cu data de 19 ianuarie.

Cei mai mulți utilizatori de pe Facebook probabil că nici măcar nu erau conștienți de faptul că M a existat sau, cel puțin, nu a considerat că este un fel de asistent virtual. Deoarece produsul a apărut numai în mesajele directe cu alți utilizatori Facebook și nu a avut niciun aspect tipic al unui asistent virtual cum ar fi comenzile vocale sau integrarea IoT, majoritatea utilizatorilor probabil credeau că notificările lui M erau doar o nouă caracteristică a aplicatiei de mesagerie.

PUBLICITATE

Recenzile asistentului M au fost pozitive la momentul lansarii lui, în special pentru că numai utilizatorii selectați au avut șansa de a-l testa. Când a fost lansat public în aprilie anul trecut, M a fost mult mai simplu decât cel descris inițial de Facebook. După aceea, dezvoltarea lui M a încetat. Facebook pare să fi decis că a fost timpul să abandoneze proiectul.

Momentul anuntului este oarecum interesant, daca e sa luam in considerare ca asistenții virtuali ai Google și Amazon sunt omniprezenti la CES 2018. Ce înseamnă acest lucru pentru viitorul inteligent al Facebook ? Probabil va trebui sa asteptam trecerea timpului.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA