Facebook Watch devine disponibil la nivel global

Now Reading
Facebook Watch devine disponibil la nivel global


Facebook a lansat serviciul Watch anul trecut, în Statele Unite, ca o platformă pentru conținutul episodic de televiziune, iar acum acesta devine disponibil la nivel internațional. Compania social media a anunțat că serviciul VOD va fi “disponibil pretutindeni” de acum, oferind creatorilor din întreaga lume o alternativă la YouTube.

“Suntem în sprijinul editorilor și creatorilor la nivel global în două domenii critice: ajutându-i să facă bani din videoclipurile lor pe Facebook și să înțeleagă mai bine cum funcționează conținutul lor”, au declarat reprezentantii Facebook.

Show-urile din Statele Unite ale Americii, care au devenit populare, includ Red Table Talk cu Jada Pinkett Smith (2,9 milioane de abonati) și Huda Boss, din industria frumuseții, cu Huda Kattan, la care se adauga PGA Tour și Major League Baseball. Facebook a spus că până la 50 de milioane de oameni urmăresc cel puțin un minut pe lună, deși nu ar trebui să luati aceste statistici in serios. Show-urile viitoare vor include productii cu Cristiano Ronaldo și Catherine Zeta Jones.

Facebook a declarat că creatorii de continut Watch din patru noi țări (Marea Britanie, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă) vor putea să câștige bani din emisiunile lor prin intermediul serviciului “Ad Breaks”. Acesta va fi lansat în alte 21 de țări luna viitoare, inclusiv Franța, Germania, Spania, Argentina și Thailanda.


De asemenea, Facebook a redus pragul pentru a genera bani din canalele utilizatorilor: acum aveți nevoie de doar 10 000 de abonati sau puteți genera mai mult de 30 000 de vizionări pe minut pe lună. Cu toate acestea, este necesar să spunem din nou că Facebook nu are o mare reputație de a plăti bine editorii și creatorii.

De când a lansat cWatch, Facebook a făcut serviciul un pic mai social, ajutând utilizatorii să vadă ce clipuri video posteaza prietenii lor sau ce continut le-a plăcut sau partajat. De asemenea, Facebook intenționează să includa sondaje, chestionare și alte caracteristici interactive pentru viitoarele showuri de jocuri, cum ar fi Outside Your Bubble, în cursul acestui an.

Facebook a declarat că va cheltui până la 2 miliarde dolari pentru conținut nou pentru Watch, o suma destul de mica comparativ cu Netflix sau YouTube, dar totuși o sumă semnificativă. S-ar putea să-și dorească să-și cheltuiasca o parte pentru a isi promova serviciul, deoarece majoritatea americanilor nu au auzit niciodată de Watch, ca nu mai vorbim de folosirea serviciului, așa cum remarcă Variety.

Daca folositi aplicatia de mobil a Facebook, este posibil sa fi vazut deja iconita Watch din bara de navigare.

Sectiunea Watch in versiunea de mobil a aplicatiei Facebook

Pentru versiunea desktop a Facebook, momentan sectiunea Watch nu este disponibila insa cel mai probabil aceasta isi va face locul in meniul site-ului. De asemenea, daca aveti un smart TV sau o consola puteti incerca sa utilizati aplicatia Watch(Facebook Video) care va afisa clipuri video pe ecranul televizorului.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea