Fanii Android sunt mai loiali decat cei care folosesc iOS

Now Reading
Fanii Android sunt mai loiali decat cei care folosesc iOS


Noul Samsung Galaxy S9 nu se ridica la nivelul lui iPhone X atunci când vine vorba de implementarea de către Samsung a unui sistem de tip Face-ID sau sistemului ciudat AR emoji. Dar asta nu conteaza prea mult pentru proprietarii de dispozitive Samsung – nu numai pentru ca S9 este un smartphone bun in general – ci pentru ca utilizatorii de Android nu doresc sa schimbe telefonul cu un iPhone, cel putin nu asa cum se obisnuia inainte.

De fapt, utilizatorii Android sunt mai loiali decât cei de iOS, potrivit unui nou raport al firmei de cercetare Consumer Intelligence Partners (CIRP).

Firma de cercetare a constatat că loialitatea mărcii Android a rămas constanta la începutul anului 2016 și rămâne la cele mai înalte niveluri de pana acum.

Astăzi, Android are o rată de fidelitate de 91%, comparativ cu 86% pentru iOS, date obtinute pe baza măsuratorilor privind procentajul clienților din S.U.A. care au rămas la sistemul lor de operare când și-au actualizat telefonul în 2017.


Din ianuarie 2016 până în decembrie 2017, loialitatea Android a variat de la 89% la 91% (ajungând la 91%), în timp ce loialitatea iOS a fost cu câteva procente mai mică, variind de la 85% la 88%.

Mike Levin, partener și co-fondator al CIRP, explică că utilizatorii au rămas fideli de mult mărcii alese.

“În acest moment, cu doar două sisteme de operare mobile, se pare că utilizatorii aleg acum unul, îl învață, investesc în aplicații și în spațiu de stocare și rămân cu el. Acum, Apple și Google trebuie să își dea seama cum să vândă produse și servicii acestor baze de clienți loiali “, a spus el.

De aceea, ambele companii s-au concentrat tot mai mult pe servicii, încercând să obțină venituri mai mari din bazele lor de utilizatori respective. Pentru Apple, aceasta a fost o victorie, din punct de vedere financiar – a obținut venituri record din servicii în luna noiembrie, sugerând creșterea în lucruri precum Apple Music, Apple Pay, iCloud, AppleCare și App Store.

Pentru utilizatorii de Android, loialitatea mai mare a mărcii ar putea fi afectată de capacitatea lor de a trece la diferite stiluri de telefoane noi, fără a fi nevoie să părăsească Android – datorită distribuției sale pe o varietate de telefoane ale producătorilor. Acest lucru le oferă utilizatorilor libertatea de a încerca noi experiențe, fără a renunța la investițiile lor în aplicațiile cumpărate sau la timpul petrecut în procesul de învățare în jurul sistemului Android.

Merită remarcat faptul că Android nu a condus întotdeauna la capitolul loialitatea utilizatorilor așa cum o face acum. CIRP a urmărit aceste valori de ani de zile, iar lucrurile au fost invers.

În 2013, de exemplu, proprietarii de iPhone s-au dovedit a fi mai loiali decât utilizatorii de Android. Dar acest lucru s-a schimbat anul următor, iar Android a crescut de atunci.

“Știm că Android are o bază mai mare de utilizatori decât iOS, iar din cauza acelei baze mai mari, numărul absolut de utilizatori care trec la iOS de la Android este la fel de mare sau mai mare decât numărul absolut de utilizatori care trec la Android de pe iOS” a spus Levin. “Uitandu-ne la numărul absolut de utilizatori în acest mod putem spune însă că iOS câștigă mai mulți utilizatori de pe Android, decât invers.”, mai spun reprezentații companiei.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA