Google a lansat Pixel Slate, o tableta cu sistem de operare Chrome OS

Now Reading
Google a lansat Pixel Slate, o tableta cu sistem de operare Chrome OS


Google face o noua incercare cu o tabletă Pixel detasabila, menita să rivalizeze cu iPad Pro și Surface Pro. Pixel Slate este o tableta cu sistem de operare ChromeOS, cu o husa cu tastatura detașabila, care o transformă în ceva foarte asemănător unui laptop. Tableta poate fi destul de performanta avand procesoare Intel de generatia a opta care merg la un Core i7 asociate cu 16GB de RAM și 256GB spatiu de stocare.

Tableta are difuzoare stereo frontale, camere frontale și pe spate de 8 megapixeli și un ecran de 12,3 inci, despre care Google spune că este mai rapid și mai eficient decât un LCD tradițional. Acesta include, de asemenea, un senzor de amprentă digitală încorporat în butonul de alimentare, primul de acest fel pentru un Chromebook. Directorul de produs Google, Trond Wuellner, a declarat că Pixel Slate va oferi “o experiență modernă de calcul”.

În timp ce tableta va fi vândută ca produs de sine statator, aceasta va fi asociată cu o husa detasabila cu tastatură pe care Google o denumeste Pixel Slate Keyboard. Tastatura are un set elegant, dar neobișnuit, de taste circulare. Aceasta este și iluminata din spate, iar Google spune că va fi si silentioasa atunci cand o folositi. Tableta are și suport pentru Pixelbook Pen, care a debutat anul trecut.

pixel slate

Pixel Slate va fi disponibila la vanzare in cursul acestui an, incepand de la 599 $ cu un procesor Celeron, dar va ajunge pana la 1.599 $ si mai mult pentru optiuni mai bune. Tastatura va fi vândută separat pentru 199 de dolari, în timp ce stiloul va rămâne la un pret de 99 de dolari.


Aceasta este a doua încercare a Google de a face o tabletă Pixel. Ultima sa încercare, Pixel C, a fost, de asemenea, un produs detașabil menit sa fie asociat cu o tastatură. Dar Pixel C a funcționat cu sistem de operare Android, care nu a excelat niciodată pe piata de tablete din cauza lipsei de aplicații optimizate. Pixel Slate, pe de altă parte, poate avea cele mai bune rezultate din ambele piete. Aceasta rulează sistemul de operare Chrome, care funcționează pe laptop-uri, și acceptă aplicații Android care funcționează bine cu touch.

pixel slate

Acest lucru face din Pixel Slate o propunere mult mai promițătoare, dar nu garantează neparat un succes. Sistemul de operare Chrome a fost lansat recent si pe tablete, iar rezultatele inițiale arată că nu oferă o experiență atât de robustă cât ar trebui. Asadar Google ar fi trebuit să fi îmbunătățit suficient de mult situația în ultimele câteva luni pentru a face să merit cumpararea unui produs atât de scump, în locul unui Chromebook tradițional.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA