Google Drive a devenit locul preferat pentru pirati

Now Reading
Google Drive a devenit locul preferat pentru pirati


Serviciul de stocare de fisiere incloud Google Drive s-a transformat in timp in alternativa perfecta pentru cei care obisnuiesc sa descarce fisiere torrent de pe site-uri precum The Pirate Bay.

Piratii au suferit pierderi majore atunci cand servicii celebre precum KickassTorrents au fost inchise iar imediat dupa ele site-uri precum Torrentz.eu sau TorrentHound au fost trimise in judecata. Chiar daca Pirate Bay rezista in continuare, o alternativa ceva mai neasteptata este insa Google Drive.

Studio-urile de la Hollywood si detinatorii de drepturi de autor au trimis in ultimul an peste 5000 de cereri de stergere de fisiere ilegale gazduite pe Google Drive catre gigantul american. S-ar parea ca hackeri au gasit metode ingenioase de a trece peste filtrele de protectie ale serviciului. Chiar daca uneori sunt postate fisiere piratate, hackerii urca de asemenea si fisiere ce contin link-uri catre locatia de unde pot fi descarcate fisierele.

Piratii mai folosesc si alte servicii ale Google precum Youtube sau MyMaps unde incarca fisiere ce contin link-uri de descare a filmelor piratate, de exemplu.

PUBLICITATE

La inceputul acestui an Google a anuntat ca lucreaza la noi instrumente si tehnici de detectare a continutului piratat prin intermediul metodei file hashing. S-ar parea insa ca metoda care ajuta la prevenirea distribuirii de continut piratat nu este tocmai eficienta.

Avand in vedere faptul ca giganti precum Google sau Microsoft se afla permanent sub presiunea detinatorilor de drepturi de autor, nu se stie cat timp v-a trece pana cand piratii vor trebui sa apeleze la alte metode de paratajare de continut piratat.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
100%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA