Jocurile Olimpice de Iarna sunt in vizorul hackerilor

Now Reading
Jocurile Olimpice de Iarna sunt in vizorul hackerilor


Hackerii au încercat să fure date sensibile de la grupurile implicate în organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă de luna viitoare, au declarat reprezentanți ai McAfee, firma de securitate cibernetică.

Compania a publicat un raport care a constatat că e-mailuri infectate cu malware au fost trimise luna trecută organizațiilor care au legătură cu Jocurile ce vor avea loc la Pyeongchang.

Din păcate nu au fost identificați responsabilii, dar este foarte probabil ca in viitorul apropiat sa aibă loc mai multe atacuri legate de Jocurile Olimpice.

În atacurile anterioare similare, hackerii au încercat să obțină parole și date financiare. Cei de la McAfee spun că un număr de grupuri asociate cu Jocurile Olimpice au primit e-mail-uri rău intenționate.

PUBLICITATE

“Majoritatea organizațiilor care au fost ținta hackerilor sunt asociate cu Jocurile Olimpice, fie în furnizarea infrastructurii, fie în rolul de sprijin”, a afirmat firma de securitate. “Atacatorii par să lanseze o rețea extinsă cu această campanie.”, completează aceasta.

E-mailurile au fost trimise de la o adresă IP din Singapore și includ un mesaj în care cititorii sunt obligați să deschidă un document text în limba coreeană.

McAfee a spus că hackerii încearcă să-i facă pe destinatari să creadă că e-mailurile provin de la Centrul Național de Contra-Terorism din Coreea de Sud – care la momentul atacului avea în desfășurare exerciții antiteroriste în regiune.

În unele cazuri, hackerii au folosit o tehnică cunoscută sub numele de steganografie, care ascunde malware-ul în text și imagini.

McAfee a reiterat avertismentele recente din partea cercetătorilor de la Universitatea din California care spun ca trebuie sa ne așteptăm la mai multe atacuri cibernetice care vizează evenimente sportive majore. “La Jocurile Olimpice viitoare, ne așteptăm să vedem o creștere a atacurilor cibernetice folosind teme legate de Jocurile Olimpice”, a spus compania de securitate.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA