Noile procesoare AMD Ryzen de 45W vor concura cu modelele Intel Coffee Lake H

Now Reading
Noile procesoare AMD Ryzen de 45W vor concura cu modelele Intel Coffee Lake H


AMD a fabricat două procesoare noi pentru a concura cu produsele de serie Coffee Lake H de la Intel, care se găsesc adesea în notebook-uri și stații de lucru mobile. În timp ce acestea sunt în mare parte doar versiuni laptop ale procesoarelor cu patru nuclee din clasa desktop, pe care AMD le-a lansat deja în acest an, noile cipuri ar putea marca expansiunea AMD pe mai multe notebook-uri și stații de lucru mobile.

Noile procesoare AMD Ryzen 5 2600H și Ryzen 7 2800H sunt procesoare de 45 de wați cu patru nuclee CPU, opt threaduri de procesare și grafică Radeon Vega. Noile cipuri suportă memorie RAM DDR4 de până la 3200 MHz, ceea ce este decent în comparație cu alte produse de pe piață. Ambele cipuri de 14nm pot fi configurate la o putere de proiectare termică de 35 wați sau până la 54 de wați, astfel încât producătorii de laptopuri pot alege o setare mai ridicată pentru o performanță mai bună sau o setare mai mică pentru căldură mai mică și baterie mai extinsă.

Ambele procesoare sunt destul de asemănătoare, dar Ryzen 7 2800H este ușor mai bun decât Ryzen 5 2600H, cu o viteză de bază de 3.3GHz și viteze de creștere de 3.8GHz dacă este necesar, împreună cu grafica integrată de 1.3GHz Radeon Vega 11. Între timp, cipul Ryzen 5 2600H are un nivel de intrare mai mare, cu o bază de 3.2GHz, viteze de creștere de 3.6GHz și grafică Radeon Veg 8 de 1.1GHz.

Noile modele sunt primele cipuri de 45W pentru laptopuri lansate de AMD. Compania are o linie Ryzen de 15W pentru laptop-uri mai ușoare, dar aceste procesoare se pot descurca mai bine. În timp ce linia de 45W a Intel s-a concentrat recent pe procesoare de înaltă calitate și pe core-uri suplimentare, noile opțiuni Ryzen de la AMD merg la viteze de bază mai mari, ceea ce le-ar putea ajuta să se distanțeze.


Deși unele laptopuri utilizează astăzi procesoare AMD, piața este în mare parte dominată de Intel. Cu aceste noi procesoare, AMD nu mai mizeaza pe piata de PC-uri comune de consum, ci pe modelele de vârf care ar putea contribui la construirea reputației sale ca un adevărat rival al Intel. Prețurile și disponibilitatea nu au fost încă anunțate, dar dacă noile procesoare sunt adoptate de producători, acest lucru ar putea fi tradus în mai multe opțiuni de laptopuri pentru consumatori.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA