Numarul de operatori pregatiti sa lanseze servicii 5G, in continua crestere

Now Reading
Numarul de operatori pregatiti sa lanseze servicii 5G, in continua crestere


Conform celui mai recent studiu realizat de Ericsson, „5G Readiness 2017”, din ce in ce mai multi operatori si-au accelerat pregatirile pentru a introduce noua tehnologie, iar 78% din respondenti efectueaza deja teste in acest sens. Mai mult, 28% din operatorii care au participat la  studiu se asteapta sa lanseze servicii 5G anul viitor.

Raportul arata si ca operatorii au continuat sa-si dezvolte strategiile de business pentru servicii 5G. In acest moment, acestia nu se mai limiteaza doar la categoria de consumatori, ci exploreaza noi oportunitati pentru a deservi companiile sau pentru a raspunde nevoilor specifice din diferite sectoare industriale.

„Studiul realizat in 2016 ne-a aratat ca 90% dintre respondenti planificau servicii 5G dedicate utilizatorilor finali”, a spus Thomas Noren, Head of 5G Commercialization, Ericsson. „In acest an, insa, observam o distributie intre trei segmente, operatorii identificand oportunitati de business nu doar in acest segment, ci si pentru utilizatori, companii si industrii specializate.”

Mai exact, studiul arata ca, observand saturatia tot mai mare a pietei de servicii pentru utilizatorii finali, operatorii au inceput sa isi planifice dezvoltarea 5G in zona industriilor specializate (58%), utilizatorilor business (56%) si utilizatorilor finali (52%).

PUBLICITATE

Respondentii au mentionat ca se uita, in principal, la sectorul de media si divertisment, sectorul auto si zona de transport public pentru a profita de oportunitatile 5G, dar multi au indicat potential mare si pentru dezvoltarea sistemului de sanatate si segmentului de energie si utilitati. O mare parte dintre respondenti considera ca Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) va juca un rol important, iar colaborarile cu terti vor fi esentiale in acest context.

In ceea ce priveste monetizarea 5G, operatorii considera ca vor putea genera venituri suplimentare datorita cresterii cotei lor de piata, a migrarii abonatilor 4G catre 5G, a preturilor mai mari pentru serviciile nou-lansate, dar si prin extinderea serviciilor catre noi segmente de utilizatori, in zona de enterprise si industrii.

Respondentii studiului Ericsson au fost 50 de manageri tehnici sau din zona de business ce lucreaza pentru 37 de operatori din intreaga lume care au anuntat in mod oficial ca lucreaza la 5G.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA