ORII, inelul inteligent care ajută nevăzătorii să folosească smartphone-ul

Now Reading
ORII, inelul inteligent care ajută nevăzătorii să folosească smartphone-ul


Origami Labs, o companie cu sediul in Hong Kong, a lansat pe Kikstarter o campanie de strangere de fonduri pentru ORII, un inel inteligent care ajuta persoanele cu deficienţe de vedere să comunice mai uşor.

Inelul ORII este uşor de folosit şi se poate conecta la telefon prin intermediul tehnologiei Bluetooth. Cu ajutorul conducţiei osoase, ce trimite vibraţii prin oase către urechea internă, persoanele cu dizabilităţi se pot folosi de asistenţii virtuali, Siri şi Google Assistant, pentru a realiza apeluri telefonice şi a scrie mesaje.

Gadgetul are o funcţie foarte importantă pentru intimitatea utilizatorilor. Informaţia transmisă de inel este auzită doar de persoana care-l foloseşte.

Pentru a putea fi folosit, utilizatorul trebuie sa apese pe butonul dedicat din partea laterala. Astfel se activeaza asistentul virtual Siri sau Google Assistant. Apoi degetul pe care se afla gadgetul va trebui sa fie lipit usor de urechea utilizatorului iar ORII va transmite sunetul prin intermediul degetului. Utilizatorul va auzi unul din cei doi asistenti virtuali. Prin intermediul unor comenzi vocale precum “Call mom”, microfonul incorporat va prelua comanda si va apela contactul din telefonul conectat cu ORII prin intermediul bluetooth.

PUBLICITATE

Gadgetul are o autonomie de o ora si jumatate, facandu-l util doar pentru apeluri de scurta durata si mesaje text scurte. Cu alte cuvinte ORII nu inlocuieste castile de tip Bluetooth dar se foloseste de aceeasi tehnologie pentru a servi pentru un scop diferit.

Proiectul a strans pana in momentul de fata peste 230000 de dolari finantare si urmeaza sa fie livrat de creatori in partea a doua a acestei luni.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA