Presedintele francez promite sa lupte impotriva stirilor false de pe internet

Now Reading
Presedintele francez promite sa lupte impotriva stirilor false de pe internet


Președintele francez, Emmanuel Macron, si-a manifestat incaodata sprijinul puternic pentru libertatea presei și a anunțat un proiect de lege pentru combaterea răspândirii știrilor false în timpul campaniilor electorale.

Într-un discurs adresat jurnaliștilor de la Palatul Elysee din Paris, in care și-a anuntat agenda pentru 2018, Macron a spus că libertatea presei este “cea mai înaltă exprimare a libertății”.

El a spus că va propune în curând o nouă lege de combatere a știrilor false pe internet în timpul campaniilor electorale franceze.

“Jurnaliștii sunt primii amenințați de propagandă”, a spus el.

PUBLICITATE

Site-urile web ar trebui să spună cine le finanțează și care este cantitatea de bani primita pentru conținutul sponsorizat care ar trebui sa fie limitată, a afirmat președintele francez.

Presedintele francez Emmanuel Macron in discursul de Anul Nou adresat jurnalistilor de la Palatul Elysee din Paris. (Ludovic Marin, Pool via AP)

În cazul știrilor false, o ordonanta de urgență ar putea permite autorităților franceze să suprime acest conținut sau chiar să blocheze accesul la site-uri, a spus Macron.

El a denunțat faptul că “există o strategie financiară menită să stimuleze îndoiala, să creeze realități alternative, care să permită oamenilor să creadă că mass-media și politicienii sunt întotdeauna mai mult sau mai puțin mincinosi”.

Macron a mai spus că Franța și Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare “consecințele” deciziei recente a SUA de a elimina protecția neutralității internetului dar nu a elaborat subiectul.

“Libertatea presei nu este doar atacată de dictaturi, ci și în țările care sunt democrații”, inclusiv în Europa, a spus el. El a făcut referire la Ungaria și Polonia și la recentele lor represalii asupra libertății mass-mediei.

Macron a menționat, de asemenea, Turcia și Rusia ca țări care ar trebui să “își îndeplinească angajamentele” ca semnatari ai Convenției europene a drepturilor omului. Declaratia a fost facuta in contextul in care Macron se va întâlni vineri cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan la Paris.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA