Prima banca din Romania care introduce platile prin NFC cu ajutorul smartphone-urilor

Now Reading
Prima banca din Romania care introduce platile prin NFC cu ajutorul smartphone-urilor


Banca Transilvania anunta lansarea aplicatiei BT Pay, singurul wallet bancar din Romania, ce permite utilizatorilor sa plateasca cu telefonul la casele de marcat in loc sa scoata cardul bancar din portofel.

BT Pay, este descrisa ca fiind o aplicatie de tip wallet pentru cumparaturi contactless si transfer de bani cu telefonul. Cu alte cuvinte, odata descarcata pe smartphone-uri cu Android si iOS, transforma telefonul intr-un portofel digital.

Nu e nevoie se te opresti din conversatia cu prietenii tai sau sa inchizi alte aplicatii pe care le folosesti in acel moment pe telefon. E suficient sa deblochezi telefonul si sa-l apropii de POS, fara sa deschizi aplicatia. Pentru siguranta ta, este nevoie de autentificare suplimentara cand faci plati peste 100 de lei.

Povestea BT Pay a inceput acum 9 luni, in 2017, iar lansarea din 29 ianuarie 2018 vine dupa o perioada-pilot, in care o echipa de 300 de voluntari din echipa BT s-a implicat direct cu feedback-uri privind functionarea sistemului. De dezvoltarea, cresterea de pana acum a aplicatiei, din cadrul bancii, s-a ocupat o echipa formata din aproximativ 30 de specialisti.

PUBLICITATE

Aplicatia BT Pay poate fi folosita de utilizatori atunci cand trebuie sa plateasca ceva, in tara si in strainatate. Pentru acest lucru utilizatorii vor trebui sa apropie smartphone-ul de terminalele contactless ale comercianților.

Utilizatorii pot de asemenea sa trasfere bani – intre cardurile proprii sau catre ale altor persoane – prieteni, familie etc. Totodata acestia au la dispozitie posibilitatea de a vedea detalii despre tranzactiile facute cu cardul/cardurile BT sau cati bani mai au in cont. Nu in ultimul rand utilizatorii primesc si informatii despre ofertele bancii si pe cele ale partenerilor Programului STAR, dedicat celor care au carduri de cumparaturi de la Banca Transilvania.

Pentru a putea profita de toate functionalitatile BT Pay, utilizatorii vor trebui sa foloseasca un telefon cu sistem de operare Android. Modulul de plati este valabil doar pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, nu s-a putut dezvolta modulul de plati, din cauza restrictiilor impuse de Apple. Structura iOS nu permite accesul NFC pentru terte aplicatii.

Puteti Descarca gratuit aplicatia Google Play sau Appstore pentru iOS


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA