Truecaller, aplicatia care iti arata cine te suna daca nu cunosti numarul

Now Reading
Truecaller, aplicatia care iti arata cine te suna daca nu cunosti numarul


Zilele în care apelurile de la persoane necunoscute vă dadeau bătăi de cap se apropie de final, Truecaller fiind aplicația ce vă afișează informațiile necesare pentru numerele pe care nu le aveți salvate în agenda telefonului.

Truecaller se prezintă ca  fiind o aplicație ce identifică apelanții necunoscuți și blochează apelurile nedorite. Utilizatori pot vedea numele și fotografiile persoanelor care sună chiar dacă nu sunt salvate în agenda telefonului .

Potrivit fondatorilor, ideea a apărut în urma unei dileme: cum procedezi dacă eşti într-o şedinţă dar te sună cineva însă nu cunoşti numărul: Dacă descarci aplicaţia Truecaller nu trebuie să îţi mai faci griji cu privire la salvarea contactelor în lista de telefon, pentru că totul va fi disponibil online. ”Dacă primeşti un apel de la un număr necunoscut îţi vom arăta cine este persoana, iar dacă te sună un agent de vânzări îţi vom spune şi acest lucru”, spune Alan Mamedi, co-fondatorul acestei aplicaţii.

Cum funcționează de fapt aplicatia Truecaller ? Aceasta are la dispoziție o bază de date de în care sunt înregistrate peste 2 miliarde de persoane. Cu toate astea veți observa ca unele numere nu pot fi identificate iar altele s-ar putea sa fie înregistrate în mod eronat. Pentru a îndrepta situația și a îmbunătăți baza de date, Truecaller se bazează pe ajutorul utiliztorilor aplicației care pot modifica datele.


Dacă primeşti un apel şi noi nu putem să detectăm persoana, atunci tu, ca utilizator, poţi să adaugi această informaţie. Câteodată, colaborăm cu furnizorii de date pentru a completa informaţiile lipsă.”, a precizat co-fondatorul aplicaţiei.

Truecaller funcționează ca o adevarată carte galbenă de unde poți obține numere de telefon și informații din bază de date existentă. Sectiunea “Caută” oferă posibilitatea de a căuta date despre un număr de telefon sau sa găsești numărul de telefon al unei anumite persoane sau instituții. Dacă informațiile nu se regăsesc în baza de date a Truecaller aveți posibilitatea de căuta pe internet.

O altă opțiune foarte utilă este secțiunea “Blochează” ce vă permite să blocați apelurile de la o listă de numere cunoscute ca SPAM adăugate de utilizatori. Dacă doriți să eliminați un număr din acea listă, o puteți face foarte ușor. Puteți de asemenea să blocați toate apelurile primite de la numere ascunse.

Aplicația este disponibilă în mod gratuit pe dispozitivele Android pe iOS.

 

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
46%
Imi place
15%
Il vreau
23%
L-am avut
0%
Il urasc
8%
Interesant
8%
About The Author
IT MANIA