Un add-on fals de AdBlock infecta utilizatorii de Chrome cu reclame abuzive

Now Reading
Un add-on fals de AdBlock infecta utilizatorii de Chrome cu reclame abuzive


Peste 37.000 de utilizatori ai browserului Google Chrome au fost victimele unui grup de hackeri care au creeat o clona falsa a popularului add-on AdBlock ce blocheaza afisarea de reclame pe site-uri.

Descoperirea a fost facuta de firma SwiftOnSecurity care a postat un anunt pe Twitter.

Cumva, acea extensie a trecut procesul de verificare Google și a devenit disponibilă pentru descărcare în magazinul oficial Chrome Web Store, alături de cea reală.

Cei de la SwiftOnSecurity spun  că extensia falsă a fost creată de un “dezvoltator fraudulos care clonează cuvinte cheie populare și se foloseste de spam”. Într-adevăr, este destul de greu să spui că este falsă, deoarece numele dezvoltatorului său este “Adblock Plus” și are un număr considerabil de recenzii.

PUBLICITATE

Potrivit unui utilizator care a publicat o recenzie pe pagina extensiei false de Adblock, browserul a inceput sa afiseze anunțuri invazive care deschid o mulțime de file după instalare. Din nefericire, nu este clar ce altceva poate face sau dacă are efecte chiar mai negative, despre care încă nu știm.

Google a îndepărtat în cele din urmă extensia malițioasă, după ce SwiftOnSecurity a publicat informația pe Twitter. Cu toate acestea, deja o parte dintre utilizatori au căzut în capcană. 

Dacă ați instalat recent extensia AdBlock și ați sesizat că ulterior instalării vi s-au afișat reclame nedorite, se recomandă reinstalarea extensiei, pentru a beneficia de serviciul legitim. 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA