Actualizari cu probleme pe Lenovo IdeaPad 100

Now Reading
Actualizari cu probleme pe Lenovo IdeaPad 100


De Black Friday am fost solicitat sa instalez mai multe sisteme de operare, pentru ca da, unele din cele mai populare produse de anul acesta au fost laptopurile.

Si chiar daca multe dintre laptopuri au venit cu sistem de operare Windows 8.1 preinstalat dar utilizatorii nu stiau de actualizarea gratuita la Windows 10, am facut acest update, multumit fiind de noul sistem de operare.

Dupa doua saptamani de utilizare normala, dintr-o data m-am trezit cu un apel disperat legat de faptul ca mousepad-ul si tastura laptopului numai functioneaza. Primul gand fost ca utilizatorul a varsat apa pe laptop sau ca acesta a fost trantit. Am primit asigurari ca nu s-a intamplat asa ceva si inspectand laptopul am constatat ca acesta era neatins.

Dupa o resetare a laptopului la setarile initiale, am ramas dezamagit, problema a persistat. M-am gandit evident sa trimit produsul in service sau sa il returnez, mai ales ca nu trecusera nici 31 de zile de la achizitionare. Dupa 30 de minute de stat in telefon, am reusit intr-un final sa intru cu operatorul magazinului de unde l-am cumparat. Am ramas stupefiat sa aflul ca daca am instalat un sistem de operare pe laptop, nu am cum sa il mai returnez ci doar sa il trimit in service.

PUBLICITATE

Pana sa ajung la service nu m-am lasat batut si am inceput sa investighez care ar putea fi sursa problemei. Am ajuns asadar pe un site unde am aflat ca nu ar fi primul laptop cu astfel de probleme. S-ar parea ca actualizarile de Windows pot cauza defectiuni de utilizare a hardware-ului. Este vorba mai exact de o problema cu driverele, si asa am incercat sa intru pe site-ul Lenovo.

Utilizand un mouse, si tastatura virtuala am intrat pe pagina de suport si de drivere a celor de la Lenovo. Am selectat sistemul de operare Windows 10 si am vazut o lista de actualizari disponibile. Printre ele se afla si o actualizare pentru BIOS pentru Lenovo IdeaPad 100.

lenovo suport

Actualizarea a presupus descarcarea fisierului si resetarea sistemului de operare. Actualizarea BIOS-ului presupune sa aveti laptopul conectat la curent si sa nu apasati nici un buton pe durata actualizarii. Update-ul a durat cateva minute si dupa repornirea laptopului am avut placuta surpriza sa constat ca mousepad-ul si tastatura functioneaza.

Desi am fost bucuros ca am reusit sa rezolv o problema destul de grea, aceasta m-a pus totusi pe ganduri. Cum este posibil ca o actualizare de sistem Windows 10 sa duca la dezactivarea tastaturii si a mouse-ului ?  In momentul in care Microsoft emite actualizari nu ia in considerare si posibilele probleme pe care le poate cauza ?

Unii utilizatori neexperimentati nu au de unde sa ghiceasca ca trebuie sa aiba actualizate la zi driverele pentru sistemul de operare.

Un update pentru Windows 10 ar trebui sa imbunatateasca performanta unui produs si nu invers.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
67%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
33%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea