Baidu incepe productia la scara redusa a masinilor autonome

Now Reading
Baidu incepe productia la scara redusa a masinilor autonome


Motorul de căutare chinez Baidu intenționează să înceapă producția la scară mică și operațiunile de testare a minibusurilor sale complet autonome în iulie 2018, potrivit unui raport NetEase.

Vorbind la Conferința Mondială Baidu de la Beijing din 2017, președintele și CEO-ul gigantului asiatic, Robin Li, a declarat că compania chineză intenționează să lanseze mașinile fără sofer înainte de 2020 – adică atunci când piețele consideră în general că producția în masă a mașinilor fără pilot va fi realizată în cele din urmă – deoarece Baidu este un inovator și dorește să le lanseze înainte de termen.

Dupa productia pe scara mica si testele de proba ale microbuzelor sale fara pilot, din cursul anului viitor, Baidu va lansa si autovehicule complet automate in colaborare cu marcile de automobile chinezesti JAC Motors si BAIC Motor in 2019 si Chery Automobile in 2020.

În septembrie, Baidu a intensificat investițiile în proiectul său de masini autonome, lansat în 2013 cu un fond “Apollo Fund” de 1,5 miliarde de dolari, numit după platforma open source de masini autonome.

PUBLICITATE

Li a declarat săptămâna trecută că platforma Apollo a Baidu a atras deja peste 6.000 de dezvoltatori, adăugând că peste 1.700 de parteneri s-au alăturat proiectului Apollo și peste 100 de parteneri au solicitat date deschise despre Apollo.

Li a demonstrat de asemenea un sistem de monitorizare a oboselii pentru conducătorii de autobuz in cadrul conferinței. Bazat pe tehnologia de recunoaștere a imaginii de la Baidu, sistemul este capabil să perceapă șoferul atunci când detectează că este somnoros atunci cand se afla la volan. Când sistemul detectează că șoferul se confruntă cu oboseală severă, conducerea autonoma a automobilului va fi inițiată pentru a trimite șoferul la cea mai apropiată zonă de serviciu.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA