Firefox 59 promite viteze de incarcare mai rapide, browsing privat mai bun si compatibilitate Android

Now Reading
Firefox 59 promite viteze de incarcare mai rapide, browsing privat mai bun si compatibilitate Android


Mozilla a lansat Firefox 59 pentru Windows, Mac, Linux și Android. Actulizarea se bazează pe Firefox Quantum, pe care compania o numește “de departe cea mai mare actualizare de la Firefox 1.0 în 2004”. Versiunea 59 aduce timpi mai rapizi de încărcare a paginilor, modul de navigare privată care dezactivează informațiile despre cale și Android Assist.

Mozilla ofera proprietarilor Amazon Fire TV un nou design, care le permite salvarea site-urilor lor preferate prin fixarea lor pe ecranul de pornire Firefox.

Firefox 59 pentru desktop este disponibil pentru descărcare pe Firefox.com, iar toți utilizatorii existenți ar trebui să poată trece automat la acesta. Ca întotdeauna, versiunea Android este disponibil gradual tuturor utilizatorilor pe Google Play.

Mozilla nu dezvăluie cifrele exacte pentru Firefox, deși compania spune că “jumătate de miliard de oameni din întreaga lume” folosesc browserul. Cu alte cuvinte, este o platformă majoră pe care dezvoltatorii web trebuie să o ia în considerare.


In ceea ce priveste versiunea desktop Firefox 59 se bazează pe câștigurile de performanță din Firefox Quantum, concentrându-se pe îmbunătățirea în continuare a timpilor de încărcare a paginilor. Mozilla promite timpi de încărcare mai rapizi pentru conținutul din pagina de pornire Firefox, precum și încărcarea mai rapidă a paginilor prin încărcarea fie din memoria cache din rețea, fie din cache-ul de pe hard disk-ul utilizatorului.

Mozilla a făcut, de asemenea, îmbunătățiri pentru Firefox Screenshots. Acum puteți desena pe capturile de ecran, sa evidențiați capturi de ecran salvate și sa le recuperați pentru a modifica zona vizibilă a capturilor de ecran salvate.

Se poate spune că cea mai mare schimbare pe care Mozilla a făcut-o cu Firefox 59 în ceea ce privește confidențialitatea este dezlegarea informațiilor despre cale în referințele HTTP. Numai în modul de navigare privat, Firefox va contribui acum la prevenirea scurgerilor de date de la terți prin eliminarea informațiilor despre referintele trimise de la terți.

Când faceți clic pe un link pentru a naviga către un site nou, site-ul nou pe care îl vizitați primește adresa site-ului de pe care ați venit prin intermediul “valorii referrer”. De obicei, acest lucru îi indică site-ului nou pagina exacta de pe care ați făcut clic când ați făcut click pe un link-. Însă conținutul încorporat de pe noul site poate obține și aceste informații, care pot fi colectate și vândute ofertantului cel mai mare. Uneori referințele includ informații pe care le-ați introdus pe site-ul anterior, ceea ce poate fi destul de problematic, în funcție de ceea ce faceați înainte de a da clic. Modul de navigare al lui Firefox interzice informațiile menționate doar la numele de domeniu al site-ului anterior.

Vorbind despre confidențialitate, Firefox 59 adaugă o nouă setare în about:preferences pentru a opri site-urile să nu ceară să trimită notificări sau să acceseze camera, microfonul sau locația dispozitivului. Puteți permite site-urilor de încredere să utilizeze aceste funcții chiar dacă le dezactivați pentru restul paginii web.

Cel mai mare plus pentru Firefox pentru Android din această versiune, pe lângă obținerea acelorași îmbunătățiri de confidențialitate ca și versiunea de desktop, este capacitatea de a configura Firefox să lucreze cu Android Assist. Dacă setați această opțiune, când apăsați lung butonul de pornire de pe dispozitivul dvs. Android, căutarea Firefox va apărea în loc de Asistentul Google.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA