Microsoft opreste suportul pentru Windows XP in aprilie 2014

Now Reading
Microsoft opreste suportul pentru Windows XP in aprilie 2014


xpMicrosoft a anuntat data finala cand va abandona a Windows XP. Sistemul de operare va mai beneficia de suport tehnic inca 12 luni, pana in aprilie 2014, inainte de a fi practic scos din programul de suport al companiei.

XP a inregistrat cea mai mare cota de piata in 2008, cand era utilizat pe 83% din totalul PC-urilor desktop, dar in prezent mai este instalat doar pe 37% dintre ele. Decizia Microsoft de a stopa livrarea de update-uri de securitate mai poate fi ocolita doar de companiile care sunt dispuse sa plateasca peste 200.000 dolari pentru a continua suportul tehnic.

Lansat in 2001 si “finalizat” practic in 2008 prin Service Pack 3, Windows XP s-a bucurat inca de la lansare de aprecierea utilizatorilor, care au respins apoi urmatoarea versiune, Vista, lansata prematur, cu numeroase bug-uri.
Pasionatii de retro computing nu sunt insa nevoiti sa renunte definitiv la XP in 2014: vor putea folosi in continuare o masina virtuala in Windows 8 pentru a rula Windows XP.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA