Noua camera foto compacta Sony HX99 face ce nu reuseste un smartphone

Now Reading
Noua camera foto compacta Sony HX99 face ce nu reuseste un smartphone


Într-un moment în care toată lumea poarta dupa ea un aparat de fotografiat destul de capabil în interiorul telefonului smartphone, camerele compacte se lupta să rămână relevante. Cu excepția seriei minunate RX100 și a familiei X100F a Fujifilm, lumea camerelor point-and-shot este, de obicei, una neremarcabilă.

Anunțurile unice ale Sony de la IFA 2018 au fost, cel puțin, interesante. Producatorul a dezvăluit două camere, Cybershot HX99 și HX95, care creează un obiectiv performant de 30x, 24-720mm f / 3,5-6 echivalent, într-un cadru de cameră de 1,5 inci, care seamănă foarte mult cu seria premium RX100. Ambele compacte se alătură familiei de camere Cybershot, ceea ce înseamnă că acestea sunt mai ieftine decât seria de camere compacte premium Sony menționate mai sus. Modelul HX99 este estimat la 520 de euro, aproape jumătate din prețul ultimelor modele RX100.

sony hx99

Este important să încadrați această cameră in gama celor care oferă abilități imagistice pe care cumpărătorii de astfel de modele din trecut si le-ar fi dorit să le cumpere, si nu le pot obține de la cele mai noi smartphone-uri. În timp ce fotografierea RAW și 4K video, de exemplu, sunt acum posibile pe telefoane de top, zoom-ul 30x nu va fi disponibil prea curând. Abilitatea de a apropia și de a menține detaliile, adică fără decupare sau zoom digital, asigură călătorilor și fotografilor ocazionali de familie niște fotografii grozave – mai ales când condițiile de fotografiere sunt decente.

sony hx99

Lentilele cu zoom de 24-720 mm sunt agile pentru o cameră compactă și s-ar putea sa fisi surprinsi de cât de repede compactul reușeste să se blocheze pe fețe și caracteristici îndepărtate, concentrându-și detaliile. Calitatea imaginii este admirabilă, având în vedere senzorul de imagine minunat al camerei compacte și împingând HX99 la limitele superzoomului. Partea crucială este faptul că superzoom-ul oferă fotografii care sunt imposibile pe iPhone sau Galaxy S9, să nu mai vorbim de capacitatea de a înregistra  4K video de la distanță.


Camera s-a putea dovedi utila la evenimente precum nunti si are potențialul de a fi o cameră foarte utilă pe care încă o puteți glisa într-un buzunar sau într-o geanta – lângă telefon.

În afară de senzorul mic de 1 / 2.3-inci, numărul de caracteristici care au fost introduse este impresionant: stabilizarea optică a imaginii este încorporată; puteți înregistra imagini RAW; un mod de fotografiere de 10fps și o captură video de 4K. Există, de asemenea, un vizor electronic de tip pop-up și bliț.

Spre deosebire de modelul HX95, HX99 include un inel pentru lentile, care vă permite să reglați diafragma, ISO și alte setări manuale fără a fi nevoie să faceți clic pe butoane și pe ecran. (În același timp, există încă funcția touch-to-focus de salvare pe ecranul LCD înclinabil.) UI-ul și simțul general vor fi cunoscute de oricine folosește o cameră Sony în ultimii ani. Nu este perfect, dar majoritatea funcțiilor de care aveți nevoie pot fi accesate doar cu câteva acțiuni.

Sony a ajuns la cea de-a șasea iterație pe gama compactă RX100, astfel că compania crede cu tărie că încă mai există un loc pentru camerele de buzunar chiar în epoca smartphone-urilor. HX99 este un shooter mai ieftin, care nu are calitatea tehnică și calitatea imaginii seriei RX100, dar aduce superzoom-ul într-un nou factor de formă interesant. Modelul HX99 nu ar putea fi cel mai ieftin punct de pornire Sony, dar pentru mulți dintre noi ar putea fi cel mai util.

Galerie foto


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA