Preluarea Shazam de catre Apple anchetata de autoritatile europene antitrust

Now Reading
Preluarea Shazam de catre Apple anchetata de autoritatile europene antitrust


Comisia Europeană a anunțat o ancheta a achiziției de către Apple a serviciului de descoperire de muzica Shazam – fiind de acord cu o solicitare formulată de mai multe țări de a evalua preocupările legate de concurență.

Apple a anunțat oficial că a cumpărat compania Shazam în decembrie. Nu au fost dezvăluite informatii legate de prețul tranzacției, dar sursele sugerează că plătește în jur de 400 de milioane de dolari.

La momentul achizitiei compania a descris serviciul de streaming Apple Music și posibilitatea descoperirii de melodii oferita de Shazam – alcătuită de un motor de recunoaștere a muzicii algoritmice, care poate identifica piese întregi doar prin ascultarea a câteva secunde – ca “o potrivire naturală”, adăugând: “Avem planuri interesante pregatite, și așteptăm cu nerăbdare să unificarea cu Shazam după aprobarea acordului de astăzi. ”

Într-un comunicat de presă Comisia Europeana a declarat că a acceptat o solicitare a șapte țări europene de a evalua achiziția propusă – prin care se spune că “ar putea amenința sau afecta negativ concurența în SEE” (Spațiul Economic European).

PUBLICITATE

O dispoziție din legislația UE permite statelor membre să depună o cerere către organul executiv pentru a examina o fuziune care nu are o dimensiune europeană – deoarece aceasta nu îndeplinește pragurile cifrei de afaceri stabilite de Regulamentul UE privind concentrările economice – dar care totuși afectează comerțul pe piața unică a UE și amenință să afecteze în mod semnificativ concurența pe teritoriul țărilor care fac solicitarea.

CE a declarat că Austira este statul membru UE care a prezentat cererea inițială, iar Islanda, Italia, Franța, Norvegia, Spania și Suedia s-au alăturat ulterior.

“Pe baza elementelor prezentate de Austria și țările care au aderat la cererea de sesizare și fără a aduce atingere rezultatului anchetei sale complete, Comisia consideră că tranzacția poate avea un efect negativ semnificativ asupra concurenței în Spațiul Economic European” se arata in comunicat. “Comisia a concluzionat, de asemenea, că este autoritatea cea mai bine plasată pentru a face față potențialelor efecte transfrontaliere ale tranzacției”.

Comisia a adăugat că va cere acum Apple să notifice tranzacția.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA