Samsung si Cisco vor testa conexiunile wireless 5G in Romania

Now Reading
Samsung si Cisco vor testa conexiunile wireless 5G in Romania


In mod amuzant sau nu informatia de fata a ajuns in presa internationala, de unde am preluat-o si noi. Samsung Electronics și Cisco vor colabora cu compania de telecomunicatii Orange din Franța pentru a testa conexiunile de acces fix fără fir la nivel de 5G (FWA) în România, au anunțat companiile.

Acesta va fi primul test ce implica si clienți ai acestor companii din Europa și va dura o lună. Scopul este de a demonstra modul în care 5G poate completa implementările retelelor de fibra optica existente pentru a furniza servicii de lățime de bandă de mare viteză.

Acesta va asigura compatibilitatea echipamentelor fabricate de diferiți furnizori, astfel încât 5G să poată fi construit mai rapid și mai sigur.

Orange, care opereaza in 29 de tari la nivel global, este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania in ceea ce priveste baza de abonati.

PUBLICITATE

Samsung trebuie să furnizeze routere pentru acasă compatibile cu 5G și unități de acces compacte 5G, precum și serviciile de planificare a frecvențelor radio.

Cisco va furniza platforma Cisco Ultra Gateway Platform, oferind un nucleu de pachete virtuale 5G bazat pe infrastructura Cisco NFV. Gateway-ul va fi implementat cu control și separarea planului de utilizator pentru o performanță sporită și flexibilitate.

Testele 5G vor incepe in Romania in cea de-a doua parte a acestui an.

La începutul acestei luni, Samsung a furnizat un prototip de 5G pentru Verizon și apeluri video 5G între Seoul și Minneapolis.

Verizon intenționează să utilizeze echipamentele de rețea de la gigantul tehnic sud-coreean pentru lansarea comercială a 5G în cursul acestui an.

Anul trecut, Samsung a încercat 5G  în Japonia alaturi de operatorul telecom KDDI.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea