SoundCloud va lansa un serviciu Premium pentru a plati sute de mii de artisti

Now Reading
SoundCloud va lansa un serviciu Premium pentru a plati sute de mii de artisti


Directorul executiv al SoundCloud spune că programul său exclusiv pe baza de invitatie le va oferi artiștilor o parte din veniturile publicitare si va include sute de mii de artiști în doi ani.

SoundCloud se așteaptă să aibă sute de mii de artiști în programul de plăți SoundCloud Premier în următorii câțiva ani, a declarat directorul executiv Kerry Trainor într-un interviu in cursul zilei de marți.

Programul disponibil doar pe baza de invitatie a fost lansat în 2014, si le plăteaste artiștilor o parte din veniturile pentru anunțurile care rulează alături de melodiile lor. La lansare, compania a afirmat că scopul său este, în final, acela de a permite oricărui creator care dorește să participe sa se inscrie pe platforma. De atunci, a spus Trainor, SoundCloud și-a schimbat strategia pentru a se axa pe aceasta perspectiva.

“Puterea platformelor deschise este o sabie cu două tăișuri”, a spus el la conferința Code Media din Huntington Beach, California. “Suntem foarte pasionați de puterea de democratizare … dar cealaltă parte este că trebuie să fii vigilent cu privire la faptul că oamenii abuzează de acest sistem”.


“Când adăugați monetizarea pe o platforma, este ca si cum torni gaz pe foc pentru persoanele rau intentionate”, a spus el.

Abilitatea artiștilor de a face bani pe SoundCloud, uneori denumită platforma YouTube pentru audio, este esențială pentru viitorul companiei. SoundCloud a fost terenul de inceput pentru un nou model de muzician, care modelează o carieră de antreprenor la inceput de drum, mai degrabă decât un interpret care urmărește să semneze un contract cu o casa de discuri. SoundCloud nu dezvăluie câți creatori participă la program în prezent, dar Trainor a spus că cei inscrisi au fost nominalizati la 10 cateogrii ale Premiilor Grammy și trei dintre ei au si câștigat.

SoundCloud s-a confruntat cu perspectiva de a se inchide anul trecut, înainte ca Trenor să se alăture în luna august, ca parte a unei restructurari care, de asemenea, a alimentat serviciul de muzică aflat în dificultate. Trainor a ajustat strategia companiei de a se concentra asupra creării de instrumente pentru artiștii care încarcă muzica pe serviciu, mai degrabă decât direcția anterioară care a lansat SoundCloud în directia unui serviciu de streaming similar cu Spotify.

Procentul de publicitate-venit al SoundCloud Premier este diferit de plățile de redevențe pentru canalele SoundCloud pentru artiști ale căror muzică este redata de către abonații plătitori.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA