Studiile sugereaza ca radiatiile telefoanelor mobile nu sunt daunatoare pentru oameni

Now Reading
Studiile sugereaza ca radiatiile telefoanelor mobile nu sunt daunatoare pentru oameni


Nu, dezbaterea asupra riscurilor cauzate de radiațiile telefoanelor mobile nu s-a terminat încă. Institutul National de Toxicologie al Statelor Unite a publicat detalii ale unui studiu care sugerează că nivelurile normale de radiații ale telefoanelor mobile nu sunt dăunătoare pentru oameni. Cercetarea a supus șobolanii la niveluri foarte ridicate de radiații RF la frecvențe celulare 2G și 3G iar rezultatele testelor nu au aratat o legatura clara de imbolnavire chiar si la niveluri exagerate de radiații.

Totusi, intr-un studiu, anumiți șobolani masculi supuși radiației au dezvoltat tumori de cancer în jurul inimii lor. Dar șobolanii de sex feminin nu au dezvoltat aceleasi probleme de sanatate, iar într-un alt studiu, nici un sobolan nu a suferit simptome. Există de asemenea si date cu adevărat ciudate. Atât șobolanii nou-născuți, cât și mamele lor au avut o greutate redusă, dar au crescut la dimensiuni normale, iar șobolanii expuși au trăit mai mult decât cei care nu au fost expusi radiatiilor. De asemenea sobolanii folositi in teste au fost expusi la rate “mult mai mari” decât actualul standard de siguranță pentru telefoanele mobile.

În observațiile sale asupra studiului, FDA a subliniat că studiul nu se poate transpune cu ușurință experiențelor umane tipice dincolo de nivelurile de expunere. Șobolanii sunt în mod evident mult mai mici decât oamenii, astfel încât aceștia rezistă radiației intense pe tot corpul. Un om este expus la astfel de radiatiidoar in zona urechilor sau a coapsei. De asemenea, testele nu au inclus frecvențele 4G, deci orice risc care ar fi existat cu expunerea la astfel de benzi LTE nu a fost luat in considerare.

Lucrurile nu sunt inca batute in cuie. Vor trebui finalizate studii cu recenzii din surse externe care ar putea interpreta concluziile în mod diferit. Cu toate acestea, datele preliminare ilustrează exact de ce nu există nicio declarație fermă privind siguranța telefoanelor mobile. Testele de laborator vă pot spune atât de mult, iar testele pe termen lung tind să ofere rezultate ambigue și incomplete. Aceste studii mai recente arata în principal că nu există efecte evidente pe termen scurt.

PUBLICITATE


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA