TikTok este una din cele mai populare aplicatii ale momentului dar are o mare problema, politica sa cu privire la utilizatori si continut.
Reteaua de socializare TikTok s-a confruntat cu critici aspre din partea multora si astfel s-a vazut nevoita sa ia masuri pentru a isi modifica politica.
TikTok anunta acum ca a numit un grup de experți va ajuta la ghidarea politicilor de moderare a conținutului aplicației ca parte a nou formatului „Consiliul consultativ pentru conținut”.
Grupul, prezidat de profesorul de drept al Universității George Washington, Dawn Nunziato, este alcătuit din medici universitari care sunt experți în probleme precum siguranța copilului, libera exprimare, politică și criminalistică video.
Consiliul cu șapte membri (compania spune că în cele din urmă va crește până la „aproximativ o duzină de persoane”) va începe sa se întâlneasca cu directorii americani ai TikTok la sfârșitul acestei luni pentru a discuta „subiecte critice legate de integritatea platformei, inclusiv politici împotriva dezinformării și interferențelor electorale”.
Ceea ce nu este clar este cât de multă influență va avea acest consiliu consultativ, sau dacă implicarea lor va ajuta la abordarea criticilor la adresa aplicației, care este deținută de compania chineză ByteDance.
Aplicatia TikTok a fost acuzată de cenzurarea conținutului critic la adresa guvernului chinez. De asemenea mai multi oficiali ai guvernului american au considerat că aceasta prezintă un risc de securitate națională și au căutat să interzică aplicația de pe dispozitivele detinute de lucratori ai statului.
O alta stire controversata este legata de faptul ca TikTok le-a spus moderatorilor de conținut să inlaturie videoclipuri de la utilizatorii care erau prea urâți sau săraci și le-a cerut să cenzureze anumite discursuri politice în transmisiuni în direct.
Documentele interne, publicate de The Intercept, arată că rețeaua socială le-a indicat moderatorilor să nu promoveze videoclipuri de la utilizatorii care au „aspect facial urât”, cum ar fi cicatrici, prea multe riduri și colanți pe pagina „For You” a aplicației. Obținerea unui videoclip evidențiat pe pagina respectivă ar putea ajuta un utilizator să atragă mai multe vizualizări și urmăritori. Utilizatorii care au avut o „burtă de bere evidentă” sau au filmat videoclipurile lor într-un mediu „ponositor și dărăpănat”, cum ar fi o mahala, ar putea fi, de asemenea, excluși din pagină.
Noul consiliu consultativ pentru conținut este doar o modalitate prin care TikTok a încercat să abordeze aceste probleme. Compania a anunțat săptămâna trecută că va deschide un „centru de transparență” în SUA și că va permite experților din afară să examineze codul sursă al aplicației și să ofere consultanță cu privire la moderarea conținutului și alte politici.