Vivo prezinta primul smartphone cu senzor de amprenta inclus in ecran

Now Reading
Vivo prezinta primul smartphone cu senzor de amprenta inclus in ecran


Producatorul de telefoane Vivo este primul care reuseste sa prezinte oficial primul model ce include un senzor de amprenta incorporat in ecran.

Avantajul unui astfel de telefon este clar, nu este nevoie de incoporarea unui buton pe partea frontala si nici macar un senzor pe spatele telefonului.

Prezentat la targul de tehnologie CES 2018, senzorul de amprenta de pe telefonul celor de la Vivo functioneaza prin simpla apasare pe ecran in locul unde in mod normal se afla butonul fizic Home. Ecranul inregistreaza apasarea cu degetul pe ecran si apoi afiseaza o imagine sub forma unei panze de paianjan luminata intr-o culoare albastra.

Pe langa asta, telefonul afiseaza un buton Home care apare doar cand este nevoie si apoi dispare. Este foarte probabil ca acest sistem sa fie unul din cele mai populare trenduri pentru smartphone-uri in acest an.


Senzorul de amprentă digitală – realizat de compania Synaptics – este inclus sub afișajul OLED de 6 inch. Acesta este “ecranul” real la care ne uitam, aflat sub un strat protector. Când vârful degetului atinge ținta, matricea senzorilor pornește afișajul pentru a lumina degetul și numai degetul. Imaginea imprimata este apoi trimisa spre un senzor optic de imagine aflat sub afișaj.

Apoi este rulat printr-un procesor AI care este instruit să recunoască 300 de caracteristici diferite ale amprentei dvs., cum ar fi cât de aproape sunt crestele degetelor tale. Este o tehnologie diferită de ceea ce majoritatea senzorilor de amprenta de pe telefoanele lansate folosesc deja.

Synaptics, care a prezentat un telefon Vivo demonstativ la targul de tehnologie CES, spune că cititorul de amprentă nu va consuma mai multă baterie prin iluminarea degetului, promițând că managementul puterii este egal cu standardele din industrie.

Deoarece noua tehnologie costă mai mult pentru a fi fabricata, aceasta va fi inclusa la inceput pe telefoane premium înainte de fi incluse si pe modelele mai ieftine.

Telefonul Vivo este primul care are inclus cu tehnologia în varianta functionala, dar este clar că acesta este doar începutul.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA