De ce a murit platforma Windows Phone ?

Now Reading
De ce a murit platforma Windows Phone ?


Un oficial al gigantului Microsoft a confirmat în acest weekend că telefonul Windows Phone este oficial mort, iar compania nu are intenții de a mai fabrica modele hardware din aceasta gama. Deși multi ar fi tentati sa dea vina pe probleme de hardware ale telefonului sau pe software, am putea sa ne mai uitam si la alta problema: marketingul.

Intr-o dovada de onestitate, Joe Belfiore de la Microsoft a mărturisit pe Twitter că telefoanele Windows Phone sunt efectiv moarte. În timp ce unele actualizări ar putea continua sa fie livrate, telefonul nu va primi noi caracteristici și nu vom primi noi telefoane.

Nu de putine ori utilizatorii s-au plans de lipsa de suport si de aplicatii pe platforma Windows Phone, iar Joe Belfiore s-a plans de faptul ca din cauza putinilor utilizatori ai platformei, dezvoltatorii de aplicatii nu sunt interesati de aceasta.

Aici intervine o adevarata problema, este nevoie de mai multi utilizatori pentru a starni interesul dezvoltatorilor dar in acelasi timp este nevoie de aplicatii de calitate pentru a ii atrage pe utilizatori. Ar fi existat totusi o șansă ca Microsoft să obtina mai mult de la Windows Phone și să obtina o parte din cota de piață dacă ar fi abordat piața respectivă un pic mai bine.

PUBLICITATE

Una din principalele probleme identificate de experti este ca Windows Phone nu a facut prea multe ca sa iasa in evidenta. Mai bine spus, Microsoft nu si-a dat interesul suficient de tare ca sa promoveze produsul intr-o maniera in care l-ar fi diferentiat de concurenta. Putem spune orice, insa Google, Apple sau Samsung se descurca excelent atunci cand vine vorba in a-si promova inovatiile in domeniu, cum ar fi camere foto sau ecrane mai mari.

Microsoft nu prea a facut acest lucru iar marketingul a fost aproape inexistent sau ineficient. Desigur au fost cateva reclame care au transmis mesaje  descriptive sau pozitive insa nu prea inspirate.

Spre exemplu in reclama de mai sus compania abordeaza un subiect nu prea fericit: din 100 de persoane, doar doua folosesc un telefon Windows Phone, ceea ce e deprimant de adevarat. Din pacate, in reclama nu vedem nimic legat de ce face diferit Windows Phone fata de ceilalti.

Au existat multe probleme cu platforma Windows Mobile si evident ca marketingul ar fi putut face mai multe. Poate ca Windows Phone ar fi putut avea o cota de piata mai mare daca Microsoft ar fi stiut cum sa se adreseze utilizatorilor si sa ii si inteleaga, lucru pe care compania pare ca nu a reusit sa il faca.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA